GOTOV JE: Milan Knežević otkrio tačan datum pada vlade Mila Đukanovića

Tanjug

07. 09. 2020. u 09:54

ГОТОВ ЈЕ: Милан Кнежевић открио тачан датум пада владе Мила Ђукановића

Foto: D. Milovanović

JEDAN od lidera Demokratskog fronta i Koalicije za budućnost Crne Gore Milan Knežević izjavio je danas da očekuje da će formiranje parlamenta i nove vlade u Crnoj Gori biti najkasnije do kraja septembra ili prvih dana oktobra.

“Postoje jasne zakonske procedure, pošto će se ponoviti glasanje na određenim biračkim mestima… Mi moramo nakon proglašavanja tih rezultata da u roku od 15 dana konstituišemo parlament i da nakon toga uputimo pismo predsedniku države Milu Đukanoviću, da imamo parlamentarnu većinu, odnosno da imamo 41 i više poslanika i da tražimo mandat za sastav nove mlade”, rekao je Knežević za TV Pink.

Naveo je i da ne očekuje nikakve, kako kaže, tenzične situacije, pošto je, dodaje, Milo Đukanović i sam priznao poraz na nedavno održanim izborima.

“NJemu je jasno da je nepromišljenim potezima, posebno sa Zakonom o slobodi veroispovesti izgubio izbore”, naveo je Knežević.

Kaže i da njegova koalicija želi stabilnu vladu, kao i da Crna Gora, kako kaže, više nikad ne bude antisrpska država, te da se jasno opredeli prema članstvu u EU.

“Želimo da sa strankama manjiskih naroda napravimo jednu stabilnu vladu i prema tome mi moramo da razvijamo odnose sa najbližim i najbratskijim državama, posebno sa Srbijom, Ruskom Federacijom, Republikom Srpskom, BiH…”, rekao je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ivan

07.09.2020. 14:51

Ne pristaje više ni na kakve izbore da vas ne bi pokrao i iznanipulisao. Vi ste pobednici na ovim izborima i to je kraj. Narod je na njima jasno rekao šta želi, koga želi i kuda želi a njih pustite da laju što im je volja