MUSTAFA CERIĆ O POBEDI ABAZOVIĆA: Zaslužio je da mu se da podrška

Novosti online

03. 09. 2020. u 13:18

МУСТАФА ЦЕРИЋ О ПОБЕДИ АБАЗОВИЋА: Заслужио је да му се да подршка

Foto: N. Fifić

Bivši reisu-l-ulema Islamske Zajednice u BiH Mustafa Cerić oglasio se na Fejsbuku povodom izbornih rezultata u Crnoj Gori.

Prenosimo njegovo status:

"Priča dana

Vidi li se ipak svetlo na kraju tunela?

Ako ga Dritan Abazović vidi, možda se i nama providi!

Slažem se s Dritanom! Vreme je da se menja vlast u Crnoj Gori sa Đukanovićem koji je odgovoran za agresiju na Bosnu, sa posledicom genocida nad Bošnjacima.

Bosna ga je nagradila Sutorinom zbog njegove priče o tome da je posle njega u Crnoj Gori potop!

Dritan je upravu. Srpski nacionalizam, šovinizam i klerikalizam Srpske crkve je ojačao baš zahvaljujući Đukanoviću, koji Crnu Goru i celi region drži kao taoce u strahu od srpske politike, koju je nekada dobrano pravio s Miloševićem, od koje se odrekao da bi sebe spasio od odgovornosti za zločine u Bosni a ne da bi ponudio nešto novo u politici.

Foto: Fejsbuk

Bošnjaci to moraju razumeti! Ne smeju biti ničiji taoci! Mislim da Dritan govori pravo i iskreno! Zaslužuje da mu se dadne podrška!

Nema vraćanja unatrag, već ima hod unapred uprkos srpskoj i Đukanovićevoj politici, politici koja je potrhranjivala jedne druge, najviše na štetu Bošnjaka, koji su kod Đukanovića bili i ostali ikebana za pokazivanje, posebno u Bosni. Cena toga bila je hedija: Sutorina!

Šta to još Bosna i Bošnjaci treba da urade da bi Đukanović i dalje ostao na vlasti u Crnoj Gori zato što je priznao genocid u Srebrenici za kojeg je i sam manje ili više odgovoran? A šta je moga drugu već priznati genocid, kojeg priznaje celi svet i kojeg će priznati srpska politika i crkva kad-tad?

Treba li da Bosna dadne još jednu Sutorinu Đukanoviću a Bošnjaci da mu prodaju svoju dušu za milostinju, koju im deli na kašikicu?

Razmislite Bošnjaci dok još nije kasno!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

NE GURAJ NOS GDE MU NIJE MESTO

03.09.2020. 13:31

ZNA DRITAN A ZNAMO I MI, KOLIKO VI NJEGA VOLITE. Uvek vi Bosnu upletete u svako zbivanje na Balkanu. Kani se jarane corava posla, uzivaj u penziji, ili idi kod Erdogana, njemu su takvi ideolozi potrebni.

ban Kulin

03.09.2020. 13:34

Ovaj je istaknuti srbomrzac, klasični saharsko-pustinjski, arapsko-beduinski sluga saudijsko-arabijskih hegemonista i imperijalista, njemu i njemu sličnima jedno se mora priznati, a to je da su apsolutno dosledni u slugaRenju stranim imperijalistima, pa bilo da su to Turci, Arapi, nacisti, fašisti, NATO-vci ili neko treći, jer to je jedinstven poturički mentalni sklop karakterističan za ljude sa niskim stepenom inteligencije i praga na frustraciju, tipičan kompleksaški karakter večitog otomanskog kasabo-birtijaškog SLUGANA.

Zoran 555

03.09.2020. 13:54

Neko je nekad napisao cinimi se,par godina posle rata ..da je sreca za Republiku Srpsku i Srbe u BiH ,da je "duhovni" voda Bosnjiaka Mustafa Ceric,aludirajuci na cinjenicu da doticni i nije narocito pametan covek..Taj intelektualni deficit i providnost stavova Cerica i u ovom tekstu dolaze do punog izrazaja..Konstantno kod Mustafe je naravno ogromna mrznja prema Srbima,hiljade puta ponovljena laz da je Bosna (samo) iskljucivo pripada Bosnjacima,pa samim tim proizilazi iz toga "da su Milu poklonili Sutorinu"...Ceric svoj sovinizam zeli "nakalemiti" i na Gospodina Dritana i ujedno uvrediti Pravoslavnu veru i crkvu..Zanemarili se neartikulisana mrznja sve ostalo u Mustafinom pisanju je "prazna slama" shodno njegovoj inteligenciji i ostalosti(zaostalosti) u 90-tim godinama..

xxy

05.09.2020. 09:36

@Seljak - Baranju je Tito dekretom dao Hrvatskoj a Sutorinu su Djuro Pucar Stari i Blazo Jovanovic 1947 dogovorom razmjenili teritorije ,CG je dala nesto izmedju niksicke opstine i Bilece doduse ne adekvatno ipak je Sutorina ,Njivice izlaz na more. Sutorina je do 1947 bila Trebinjska opstina a Trebinje je u Rep.Srpskoj a Federacija BiH ima izlaz na more u Neum a Rep.Srpska po Dejtonu ima pravo izlaz na more.

Boris

03.09.2020. 14:37

Ovaj nazovi bivsi verski poglavar nikako da se zapita kako je ruzno isticati tursko ili arapsko ime Mustsfa pored Hriscanskog Slavenskog prezimena Ceric ,ignorisati takve

ban Kulin

03.09.2020. 20:09

Bošnjaci su ništa drugo do potomci genocidnih poturica koje su u hiljadama i hiljadama najmonstruoznijih genocida sistemetski vekovima ubijali Srbe i ostale hrišćane, evo nekih od njih: Aganlija, Kučuk Alija, Mula Jusuf, Mehmed aga Fočić, Sulejman paša Skopljak, Ali aga Rizvanbegović, Smail aga Čengić, Mehmed beg Kulenović, Mehmed beg Vidajić, Hadži Mustaj beg Čavić, Kulin Kapetan..., pa zatim spahije, dahije, askeri, delije, janjičari, ustaško-muslimanske divizije, muslimanska žandarmerija, Handžar divizija..., sve do današnjeg Nasera Orića i drugih muslimanskih genocidaša poput onog Alije Izetbegovića, ideologa genocida nad Srbima i hrišćanima, koji je svoj genocidni plan prezentovao u "Islamskoj deklaraciji" još davne 1970. godine.