ŠEKULARCI NAJAVILI BLOKADU ŠUMA: Na severu Crne Gore seku drva bez milosti, građani ogorčeni

V. N.

03. 09. 2020. u 12:30

ШЕКУЛАРЦИ НАЈАВИЛИ БЛОКАДУ ШУМА: На северу Црне Горе секу дрва без милости, грађани огорчени

Foto Privatna arhiva

GRAĐANI seoskih područja u opštinama Berane i Andrijevica blokiraće nekontrolisanu seču, sve dok se ne formira nova Vlada Crne Gore.

 Šume na severu države su ovih dana pod najezdom drvoseča koje su angažovali koncesionari.

- Zahtevamo od još aktuelne Vlade da hitno zaustavi nekontrolisanu seču šuma, koje prosto nestaju pred našim očima, što je bilo naročito izraženo u vreme pred izbore, a nastavljeno je ovih dana kada je očigledno da su mecene nekih povlašćenih koncesionara sada već bivši funkcioneri. Ukoliko se to ne desi odmah narod će to zaustaviti - kaže predsednik MZ Kaludra u opštini Berane Milić Ralević, koji je u ime svojih meštana zatražio hitnu intervenciju tužilaštva i kao potpredsednik Novog udruženja drvoprerađivača.

Ralević kaže da postoje sumnje da se u Kaludarskim šumama nelegalno seče, koristi falsifikovani šumarski čekić, a izazivanjem šumskih požara pokušavaju sakriti tragovi nepočinstava u šumama. On je povodom ovih tvrdnji dao iskaz u policiji, od koje je takođe zatražio da se uključi u sprečavanje odnošenja šumskog blaga, najavljujući spremnost stanovnika Šekulara da odbrane prirodno bogatstvo ovog kraja beranske opštine.

KRAĐA U KUTIMA


- Mi smo nekoliko dana zaustavljali nekonstrolisano izvlačenje šume na području Kuti, koje je naglo pojačano u predizbornom periodu. Na svu sreću, vlast u Andrijevici je promenjena i tako više neće moći. Koncesionari to znaju i hitaju da odnesu što više blaga iz ovih krajeva - kaže Jasmina Đukić, u ime meštana Kuti, iznad Andrijevice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)