BEĆKOVIĆ O IZBORIMA U CRNOJ GORI: Kada bi Dritan Abazović sutra stigao u Beograd, nosila bi ga srpska omladina na rukama

V. N.

01. 09. 2020. u 00:10

ISHOD izbora najvažniji je događaj u novijoj istoriji Crne Gore. Srušen je komunizam u jedinoj državi u kojoj je on preživeo.

БЕЋКОВИЋ О ИЗБОРИМА У ЦРНОЈ ГОРИ: Када би Дритан Абазовић сутра стигао у Београд, носила би га српска омладина на рукама

Foto: N. Skenderija

Sada je došla na vlast ujedinjenja demokratska opozicija, na kojoj je istorijska odgovornost da bude dostojna te pobede i da Crnu Goru vrati sa stranputice u koju je bila do grla zabasala.

Očekujem i da će da iskorene laž i mržnju koji su ovih decenija u Crnoj Gori našli svoje rodno mesto. Ideje koje su nekada zastupali ekscentrični pojedinci upadljivog ponašanja postale su, pod gospodinom Milom Đukanovićem, državna ideologija Crne Gore. Podigli su spomenik Titu, a fašistima zovu one koje su žive zapalili u Jasenovcu.

Kada bi Dritan Abazović sutra stigao u Beograd, nosila bi ga srpska omladina na rukama. I to je poruka svim Albancima, o kojima je još Marko Miljanov ispisao najlepše stranice. Tako da se ta živa rana podeljene i posvađane Crne Gore postepeno leči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (20)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković