O PREVOZU I TURISTIČIM MESTIMA: U okviru mera NKT turističke agencije tokom izleta moraju da vode evidenciju

B. DABIĆ

22. 07. 2020. u 16:55

TOUR-OPERATOR koji dovodi turiste u Crnu Goru je dužan da obezbedi da se putniku na aerodromu, a pre ulaska u avion, obavezno i najmanje jedanput izmeri telesna temperature.

О ПРЕВОЗУ И ТУРИСТИЧИМ МЕСТИМА: У оквиру мера НКТ туристичке агенције током излета морају да воде евиденцију

Novosti

Putniku koji ima povišenu telesnu temperaturu ne dozvoljava se ukrcavanje u avion i polazak za Crnu Goru. Ovo je saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore.

- Tour-operator je dužan da po dolasku putnika u Crnu Goru, a odmah po prelasku graničnog prelaza, svakom putniku uruči informator koji sadrži mere i preporuke Instituta za javno zdravlje i da informiše putnika da je dužan da se za vreme boravka u Crnoj Gori pridržava navedenih mera. Mere i preporuke za sprečavanje širenja korona virusa kojih su prilikom dolaska i za vreme boravka u Crnoj Gori dužni da se pridržavaju svi turisti: U slučajevima da turistički aranžman uključuje izlete, tour-operator je dužan da vodi detaljnu evidenciju o prevozu i mestima koja turisti posećuju. Tour-operator je dužan i da vodi računa da se za vreme trajanja izleta, u prevozu, ali i tokom posete i boravka na lokacijama uključenim u program izleta, turisti strogo pridržavaju svih propisanih mera, navodi se u saopštenju.

Agencija, tour-operator su dužni da u pisanoj formi obezbede potvrdu od pružaoca usluge smeštaja, da se prilikom pružanja navedene usluge strogo pridržava svih mera propisanih uputstvom Instituta za javno zdravlje.
Pružalac usluge smeštaja je dužan, da u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje, odredi kontakt osobe koje su zadužene za komunikaciju sa nadležnim lekarom i/ili epidemiologom u slučaju pojave bilo kojeg od simptoma COVID−19 kod gosta, dok je tour-operator dužan da posjeduje spisak kontakt osoba.
UKRAJINCI I BELORUSI U CRNU GORU MOGU SAMO AVIONOM

U Crnu Goru, turisti iz Ukrajine i Bjelorusije mogu ući isključivo vazdušnim saobraćajem, saopšteno je iz ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna