OD PONOĆI STUPILE NA SNAGU: Nove mere za NIkšić i Cetinje

V. K.

21. 07. 2020. u 07:00

OD ponoći su u Nikšiću i Cetinju stupile na snagu nove mere protiv širenja virusa korona koje je uvelo Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti, na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

ОД ПОНОЋИ СТУПИЛЕ НА СНАГУ: Нове мере за НИкшић и Цетиње

Foto: Novosti

Pre nekoliko dana slične mere su uvedene u Podgorici. U preporukama se navodi da je obavezno korišćenje zaštitnih maski u zatvorenom i otvorenom prostoru, uključujući i decu stariju od sedam godina. Ova obaveza ne odnosi se na objekte stanovanja. Zaštitne maske su obavezne i u vozilima javnog prevoza. Okupljanje građana na otvorenim javnim mestima ograničeno je do 40 osoba, a u zatvorenom do 20 osoba, uz obavezu poštovanja distance od najmanje dva metra.

Restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i slični ugostiteljski objekti obavezni su da obezbede da za stolom sede najviše dva gosta unutar ugostiteljskog objekta, odnosno četiri gosta na terasi ili u bašti. Nema samousluživanja, zadržavanja i stajanje ispred šanka i mora se poštovati distanca. Podrazumevaju se redovno održavanje higijene i dezinfekcija zajedničkih prostorija, mobilijara, opreme i sl. U fitnes centrima i teretanama obavezni su da rad organizuju tako da u objektu u isto vreme može da boravi samo jedna osoba na 10 kvadrata, ali ne više od 20, uz obavezu poštovanja distance od najmanje dva metra.

Ove mere u Nikšiću i Cetinju biće na snazi sedam dana, nakon čega primena može biti produžena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)