POTRESNA FOTOGRAFIJA IZ BARA: Profesorka štrajkuje glađu 15 dana

B. Dabić

17. 07. 2020. u 19:20

PROFESORKA filozofije iz Bara Jasminka Milošević, zaposlena u Gimnaziji „Slobodan Škerović“ u Podgorici, štrajkuje glađu već 15 dana. Na fotografijama koje je snimila njena učenica, kako sama kaže za Novosti, izgleda “kao iz Aušvica”.

ПОТРЕСНА ФОТОГРАФИЈА ИЗ БАРА: Професорка штрајкује глађу 15 дана

Foto Fejsbuk

Sa snimaka je jasno daje žena na ivici života.

Jasminka Milošević započela je štrajk glađu revoltirana zbog toga što nije primila platu koja je blokirana zbog duga za organizaciju Međunarodne filozofske olimpijade u tom gradu. Osnovni sud u Baru doneo je presudu 29. maja ove godine, po tužbi hotela „Princes“ i na platu profesorke Milošević stavljena je zabrana na 20.000 evra. U hotelu „Princes“ u Baru, su bili smešteni učesnici Olimpijade.

Milošević je kazala da se radi o njenom sistematskom zlostavljanju godinama, iako je projekat Udruženja profesora filozofije, čiji je ona generalni sekretar, opravdao očekivanja.

– Imam situaciju da opet nisam primila platu. Račun je blokirao hotel „Princes“ za kompletan dug od preko 2. 463,67 evra, iako je hotel „Princes“ otpisao 10 000 evra, a Vlada Crne Gore uplatila 10 000 nekoliko dana pre pojave korone, u martu. Svojevremeno sam kao generalni sekretar Udruženja profesora filozofije potpisala garanciju da će dug biti vraćen, u protivnom bi nam gosti imali probleme. U suštini dug je 3.650 evra. O tome sam obavestila premijera Markovića u pismu, pore nego što sam stupila u štrajk. U pismu sam navela još nekoliko uljudnih zahteva - kaže profesorka Milošević za „Novosti“.

Jasminka Milošević kaže da je u pismu navela premijeru da preispita odnos Ministarstva prosvete i Ministarstva sporta i mladih prema Olimpijadi koja je održana u Baru, a okupila je oko 200 učesnika iz 50 zemalja

- Moje zdravlje je već jako ugroženo, ja sam umorna od svega , ističe profesorka Milošević, dodajući da je njena sestra na bolesničkoj postelji moli da prekine štrajk. Za prekid štrajka je i njena porodica, suprug i sin.

AMINA ZABRINUTA

Iz Centra za žensko i mirovno obrazovanje Amina izrazili su zabrinutost za zdravlje profesorke filozofije Jasminke Milošević koja već 14 dana štrajkuje glađu dok čeka da nadležne institucije odgovore na njene zahteve.

- Podržavamo njene zahteve i tražimo od ministra obrazovanja i premijera Vlade Crne Gore da po hitnom postupku reše situaciju. Ukoliko to ne učine, smatraćemo ih odgovornim za posledice opasne po zdravlje i život profesorke Milošević koje mogu nastati ukoliko se problem ne reši - stoji u saopštenju tima Amine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!