ĐUKANOVIĆI NAVODNO ŽIVE SAMO OD PLATA: Uspeli da uštede više od 35.000 evra

Милица Шкорић
Milica Škorić

24. 05. 2024. u 13:10

BIVŠI predsednik Crne Gore Milo Đukanović i njegova supruga Lidija Đukanović žive od plata, a bivši šef države ima ušteđevinu od više od 35.000 evra.

ЂУКАНОВИЋИ НАВОДНО ЖИВЕ САМО ОД ПЛАТА: Успели да уштеде више од 35.000 евра

Foto: Služba za informisanje predsednika Crne Gore

To stoji u izveštaju o imovini i prihodima koji je Đukanović dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) godinu dana po prestanku funkcije, prenose "Vijesti".

Prema tom izveštaju Đukanović je primao platu počasnog predsednika Crne Gore od 1.747 evra, dok je njegova supruga mesečno zarađivala 1.089 evra. Đukanovići su prijavili i na desetine hiljada kvadrata zemljišta, ali i više nekretnina.

Radi se, kako Đukanović tvrdi u imovinskom izveštaju, uglavnom o nasledstvu, a bivši predsednik je neke parcele i kupio.

Iste nekretnine prijavio je i u oktobru, u izveštaju koji funkcioneri podnose 30 dana po prestanku funkcije, "Vijesti" su ranije objavile da je Đukanović to učinio 143 dana nakon što je izgubio na izborima, a Jakov Milatović preuzeo rukovođenje državom.

Prema podacima Agencije, Milo Đukanović je vlasnik stanova od 106 i 73 metra kvadratna, trećine stana od 160, 40 i 31, kao i više stambenih prostora koje je dobio u nasledstvo.

Suvlasnik je dve firme, a na ime firme koja je osnivač jednog univerziteta, upisane su desetine hiljada kvadrata zemljišta i nekretnina.

Na ime Lidije Đukanović upisan je stan od 85 kvadrata, porodična stambena zgrada od 121 i pomoćna od 12 metara kvadratnih….

BONUS VIDEO: VUČIĆ JE ZA NjIH “STRAŠNA MAŠINA”, A ZA SRPSKI NAROD JEDAN OD NjEGOVIH NAJVEĆIH SINOVA

(in4s)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)