KOVAČEVIĆU SPOMENICA UNCG: Udruženje novinara Crne Gore u Nikšiću obeležilo krsnu slavu

V.K.

07. 04. 2024. u 15:24

UDRUŽENjE novinara Crne Gore danas je u Nikšiću obeležilo krsnu slavu- praznik Blagovesti.

КОВАЧЕВИЋУ СПОМЕНИЦА УНЦГ: Удружење новинара Црне Горе у Никшићу обележило крсну славу

V. K.

U okviru svetkovine predsedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću dodeljeno je najveće priznanje Udruženja- Spomenica 150 godina novinarstva u Crnoj Gori. Vredno priznanje mu je uručio predsednik Udruženja Tihomir Burzanović ističući da je Kovačević „redak primer čoveka koji nije ni stupio na dužnost“, a već ga je napadala “jedna grupa ljudi instruisana od centara moći“.

- Mnogo ne priča, mnogo ne taktizira, ono što kažu, iskopao je svoj politički rov i iz tog rova priča i bije onako dosledno kao što priliči mladom srpskom političaru, hrišćaninu. U znak zahvalnosti što postoje takvi političari, ali i u znak odbrane novinara Marka Kovačavića mi smo u Udruženju odlučili da ga odlikujemo najvećim priznanjem u našem Udruženju-Spomenicom 150 godina novinarstva u Crnoj Gori. Da zna da u svetu novinarstva postoje njegova hrišćanska braća koja ga podržavaju i na neki način brane od svega toga nepravednoga što u medijima rade sa njim - kazao je Burzanović.

Kovačević je kazao da mu je čast što priznanje dobija od jedinog Udruženja koje početak novinarstva obeležava “onakav kakav je zaista bio u Crnoj Gori“.

-List „Crnogorac“ je sabirao u sebi sve ono što mi danas kao Srbi u Crnoj Gori jesmo. Taj list bio zabranjen diplomatskom akcijom tadašnjih velikih sila i neprijatelja našeg naroda,pa je onda vaskrsao kroz „Glas Crnogorca“, a evo kroz ovo Udruženje njegov duh živi i do današnjega dana i zato je meni utoliko veća čast što ovo priznanje od vas danas primam. Što kaže Njegoš u „Gorskom vijencu“ kroz reči vladike Danila – “ da je iđe brata brata u svijetu da požali ko da bi pomoga“, a vi ste ne samo požalili nego učinili mnogo više od toga i dali mi dovoljno snage za sve buduće okršaje koje budemo imali  - rekao je Kovačević.

Izuzetno priznanje pripalo je i domaćinu ovog sabranja Bošku Draškoviću, velikanu crngorskog boksa. Povodom krsne slave Udruženja slavski kolač je osveštao protojerej stavrofor Dragan Krušić, koji je članovima Udruženja čestitao praznik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave