DEOBE ZBOG PREVLASTI: Političku krizu među članicama vladajuće većine dodatno produbio raskol u Budvi

V.K.

27. 03. 2024. u 09:20

KONTROLA nad policijom, vanredni izbori u Budvi, postavljanje bivšeg đaka Novaka Kilibarde, Predraga Drecuna, za predsednika Upravnog odbora Investiciona razvojnog fonda (IRF), samo su deo problema koji duboko svađaju i dele vladajuću većinu.

ДЕОБЕ ЗБОГ ПРЕВЛАСТИ: Политичку кризу међу чланицама владајуће већине додатно продубио раскол у Будви

Skuptšina Crne Gore

 Dve najjače partije u Vladi Crne Gore koje pokrivaju dve trećine ministarstava - Pokret "Evropa sad" i Demokratska Crna Gora, ušle su u politički sukob zbog izbora v. d. direktora Uprave policije.

Predsedništvo Demokrata je zbog toga oročilo podršku Vladi do dobijanja izveštaja o ispunjenosti privremenih merila - IBAR-a, nakon čega će sprovesti temeljnu analizu odnosa među potpisnicima koalicionog sporazuma. Odlučeno je da Predsedništvo neće podržati bilo kakvu inicijativu za reviziju sporazuma u smislu principa, konstituenata, podele oblasti i resora unutar Spajićeve vlade.

Diplomatija

DEMOKRATSKA narodna partija predložila je Dragana Bojovića za ambasadora Crne Gore u Moskvi, nakon što je sa te pozicije odustao Miloš Radinović, kao nestranačka ličnost. Bojović je trenutno na funkciji državnog sekretara u Ministarstvu prosvete, nauke i inovacija. O ovom predlogu navodno su saglasni premijer Milojko Spajić i predsednik države Jakov Milatović.

Potresi su nastavljeni u ponedeljak po podne kada su Demokrate, URA, kao i odbornici kluba "Budva naš grad, naša porodica, naša kuća", prihvatili inicijativu DPS-a za skraćenje mandata budvanskog parlamenta. Uoči glasanja skupštinsku salu napustili su odbornici klubova "Za budućnost Budve NSD-PZP", SNP-a i nezavisni odbornik Mladen Kažanegra. Iz partije Mila Đukanovića, zbog epiloga glasanja uveliko likuju!

- Agonija u Budvi koja traje od 2016. godine kulminirala je u prethodnih godinu dana, kada se opštinom upravljalo iz pritvora, a kada je obavljanje vlasti predstavljalo ogoljenu i sirovu borbu međusobno suprotstavljenih frakcija koje su se borile isključivo za svoje lične i partijske interese - naveli su iz DPS-a.

Izbori u maju

PREDSEDNIK Crne Gore Jakov Milatović rapisao je izbore u Budvi za 26. maj. Odbornici Skupštine opštine Budva su na sednici doneli Odluku o skraćenju mandata SO Budva.

Zaljuljani brod vlasti pokušao je prekjuče da u mirnu luku dovede predsednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić. Međutim, u tome nije uspeo, nije bilo napretka jer su u "rovovima" ostali PES i Demokrate. Iz partije Alekse Bečića su poručili da je sastanak besmislen s obzirom na to da se čeka odluka Upravnog suda o izboru čelnika Uprave policije.

Ovom sastanku nije prisustvovao predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, u znak protesta zbog izbora Predraga Drecuna za predsednika Upravnog odbora IRF-a. On je saopštio kolegama iz većine da zbog toga do daljeg neće prisustvovati sastancima. Transfer nekadašnjeg narodnjaka Predraga Drecuna iz Prve banke, koju kontrolišu Aco i Milo Đukanović u IRF, ogorčio je Kneževića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!