U ROŽAJAMA UHAPŠENA DVA VOZAČA: Vozili drogirani

M. SEKULOVIĆ

22. 03. 2024. u 13:04

NAKON što je testiran na prisustvo narkotika u organizmu, i utvrđeno da je pozitivan na kokain i benzodiazepin, u Rožajama je uhapšen A. N. (24), a zbog prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima njemu je sudija za prekršaje izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i zaštitnu meru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od četiri meseca.

У РОЖАЈАМА УХАПШЕНА ДВА ВОЗАЧА: Возили дрогирани

Foto: B.Dabić

Pre toga policija je, sprovodeći planske aktivnosti na suzbijanju narkomanije i ulične prodaje opojne droge, kontrolisala vozača koji je upravljao vozilom marke „mercedes“ bez registarskih oznaka, a kod njega je pronađeno 15 komada tableta ksalola. Tužilac iz Osnovnog državnog tužilaštva se izjasnio da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, pa će protiv njega biti podneta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

- Nakon toga, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajama, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi A. N. u selu Seošnica. Tom prilikom pronađen je i gasni pištolj marke ''Blow'' kalibra 9 mm kao i jedan metak za ovaj pištolj. Protiv A. N. biće podneta prekršajna prijava zbog posedovanja gasnog pištolja bez dokumentacije, kao i zbog neregistrovanog vozila, saopštila je Uprava policije, čiji pripadnici su uhapsili i M. H. (23) iz Rožaja, koji je upravljao ''golfom'', zbog odbijanja testiranja na prisutnost psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Njemu je sudija za prekršaje izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i zaštitnu meru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od četiri meseca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave