SKANDAL: Rimokatolička crkva primila Miraševog vladiku u zvaničnu posetu

Novosti online

14. 03. 2024. u 14:53

LAŽNI mitropolit crnogorski Boris boravio je u višednevnoj, zvaničnoj poseti lažnoj misionarskoj Episkopiji tzv. Crnogorske pravoslavne crkve u Italiji. Boraveći u Manastiru Svetog Nikole u blizini Barija, služio je svetu liturgiju uz sveštenstvo lažne CPC u Italiji, saopšteno je iz tzv. Crnogorske pravoslavne crkve.

СКАНДАЛ: Римокатоличка црква примила Мирашевог владику у званичну посету

Foto: Printscreen/Jutjub/CDM Portal

Bojan Bojović je imao "zvanične" susrete sa gradonačelnicima u više opština u Regijama Pulja i Molize, sa kojima je razgovarao o saradnji sa svojom lažnom crkvom kao i o mogućnosti otvaranja misionarskih parohija.

Da stvar bude još i gora, Bojana (Borisa) su primili i velikodostojnici Rimokatoličke crkve, nadbiskup Alberto Trikariko i nadbiskup Migel Kastralion iz Anglikanske crkve, što predstavlja presedan da se fizička lica koja se maskiraju u sveštenike nalaze sa predstavnicima zvanične Rimokatoličke crkve.

U svom pozdravnom govoru lažni mitropolit se osvrnuo na dugogodišnje poznanstvo sa uvaženim nadbiskupom Trikarikom i pozdravljajući sve prisutne naglasio da nas spajaju Jadransko more, duga tradicija dobrih odnosa između Crne Gore i Italije kao i Mediteranska kultura. Govoreći o italijanskoj kraljici Jeleni, koja je bila crnogorska princeza, lažni vladika Boris je sve pozdravio rekavši da je došao iz Prestonice Cetinje gde je rođena kraljica Jelena i istakao njenu hrišćansku požrtvovanost za italijanski narod.

"Na samom kraju lažni mitropolit je, naravno, pozvao sve prisutne da se pomole za Ukrajinu i ukrajinski narod jer stoje kao zid i branik cele Evrope”, stoji u saopštenju ove nevladine organizacije.

Da stvar bude još sramnija, svoju posetu će lažni vladika završiti posetom Katedrali Svetog Nikole u Bariju, gde se inače i nalaze mošti Svetog Nikole Čudotvorca.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

AKO GLASATE ZA MILOŠA JOVANOVIĆA GLASATE ZA OVE STVARI: Ukidanje Srpske, priznanje Kosova...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave