VLADA CRNE GORE: Sportskim savezima 6,5 miliona evra

M. SEKULOVIĆ

02. 02. 2024. u 17:51

OVE godine izdvajamo rekordan iznos za podršku sportskim savezima.

ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ: Спортским савезима 6,5 милиона евра

Vlasa CG

Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih konkursom je dodelilo nešto više od 6.550.000 evra za sufinansiranje programa sportskih organizacija u 2024, što je za oko 40 odsto više nego prošle godine. Ovo je kazao potpredsednik Vlade Crne Gore za demografiju i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, koji je danas u Vili “Gorica” sa 44 sportske organizacije potpisao ugovore o dodeli sredstava za sufinansiranje programa sportskih organizacija u 2024. godini.

On je zahvalio Ministarstvu finansija na razumevanju koje je pokazalo prilikom izdvajanja sredstava za sport i mlade.

-To je najbolji pokazatelj odnosa 44. Vlade prema ovom važnom pitanju - poručio je Šćekić. Svesni smo činjenice da navedena sredstva predstavljaju snažniji impuls za rad sportskih saveza, ali i da su ona dovoljna samo za realizaciju redovnih programskih aktivnosti, dok izazov i dalje predstavljaju kapitalne investicije u sportu koje ćemo težiti da u narednom periodu unapredimo kroz zajedničku saradnju i utvrđivanje prioriteta - kazao je Šćekić.

Istakao da je Ministarstvo sporta vodeći računa o najperspektivnijim sportistima koje su u svojim programima prepoznali nacionalni sportski savezi, za 200 predloženih stipendista u okviru nacionalnih sportskih saveza opredelili približno pola miliona evra. On je najavio da će Ministarstvo sporta i mladih, preostala budžetska sredstva, preusmeriti na prioritete od javnog interesa.

- To su u prvom redu razvoj školskog sporta, nastavak unapređenja sportske infrastrukture u Crnoj Gori, koji podrazumevaju završetak istočne tribine Gradskog stadiona, gde je završen projekat Fudbalskog saveza, ali ćemo istrajati i na ideji nacionalnog stadiona, izgradnji Olimpijske kuće i atletskog stadiona u Glavnom gradu, kao i izgradnji sportskih centara na severu i jugu države. Očekujem da opravdamo izdvojena sredstva naših građana, kako bismo mogli sa pravom za sledeću godinu da tražimo dodatna izdvajanja, ali i da pokažemo da smo istinski servis za njihova sportska očekivanja - kazao je Šćekić.

Prisutnima se obratio predsednik COK – a Dušan Simonović koji je u ime okupljenih sportskih organizacija zahvalio Ministarstvu sporta i mladih na rekordnoj podršci, koja će doprineti radu sportskih saveza i razvoju sporta u Crnoj Gori.

POMOĆ

Najviše novca dobio je Crnogorski olimpijski komitet 760.000 hiljada evra. Paraolimpijskom komitetu pripalo je 300.000 hiljada evra, a za Košarkaški i Rukometni savez opredeljeno je po 740.000 hiljada evra. Vaterpolo i plivački savez dobio je 600.000 hiljada, Odbojkaški 460.000, a Fudbalski savez finansiran je sa 100.000 evra.

 

-U Ministarstvu sporta potrudili su se da obezbede rekordni budžet, a vidim da se na tome neće zaustaviti, već da će i dalje raditi na unapređenju sportske infrastrukture, ali i dodatnom povećanju sredstava nacionalnim savezima. To nas raduje - rekao je Simonović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!