HAPŠENJE U NIKŠIĆU: Pritvor za četvoricu, zbog ometanja policije

M. SEKULOVIĆ

05. 01. 2024. u 14:00

ZBOGsumnje da su počinili krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje koje se na teret stavlja N.N., V.N., P.N. i V.Đ.  oni su po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću lišeni slobode.

ХАПШЕЊЕ У НИКШИЋУ: Притвор за четворицу, због ометања полиције

Foto V. K.

- Nikšićka policija je 3. januara u večernjim časovima, postupajući po operativnoj informaciji, pristupila kontroli vozila marke Mercedes koje se kretalo ulicom Ivana Milutinovića i lica koja su se u njemu nalazila. Kada su policijski službenici saopštili licu N.N. (52), koji je upravljao vozilom, da će izvršiti pregled vozila, ovo se lice drsko usprotivilo, te su nakon toga i lica koja su se nalazila pored N.N. u vozilu, V.Đ., P.N. i V.N., prišla policijskom službeniku i protivili se njegovom preduzimanju službenih radnji upućujući mu reči uvredljive sadržine. Nakon što je licu V.N. saopšteno da će biti odveden u službene prostorije, zbog omalovažavanja službenog lica, ovo lice je uhvatilo policijskog službenika za kragnu uniforme, obraćajući mu se pretećim rečima, opisuje Uprava policije početak incidenta,  nakon čega je policijski službenik uhvatio za ruku V. N. u nameri da ga odvede do službenog vozila.

-U tome su ga sprečili P.N., N.N. i V.Đ. tako što ga je P.N. uhvatio rukama u predelu vrata, usled čega je policijski službenik zadobio povredu u vidu oguljotine, dok su V.Đ. i N.N. sa leđa prišli i povukli unazad za uniformu policijskog službenika, koji je potom upotrebio ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, radi savladavanja otpora pomenutih lica, kažu iz policije.

Policija tvrdi da su po uvođenju u službena vozila, N.N. i P.N. ponovo upućivali reči uvredljive, ali i preteće sadržine u odnosu na ovog policijskog službenika.

-Vozilo kojim je upravljao N.N. je privremeno oduzeto radi daljih provera, a lica su upućena u Opštu bolnicu Nikšić na ukazivanje lekarske pomoći. Po upoznavanju tužioca o celokupnom događaju kvalifikovano je krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje koje se na teret stavlja N.N., V.N., P.N. i V.Đ. i oni su po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću lišeni slobode, kažu iz policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)