USPEŠAN BOKEŠKI MARATON: Na startu 2.100 učesnika iz 36 zemalja

V.V.

17. 12. 2023. u 19:36

Rus Ivan Bubnov pobednik je Bokeškog maratona, a superbrzu i ravnu stazu ,od Tivta do Kotora istrčao je za dva sata 33 minuta i jednu sekundu.

УСПЕШАН БОКЕШКИ МАРАТОН: На старту 2.100 учесника из 36 земаља

Foto: CG News

 Inauguraciono treće izdanje Bokeškog maratona, polumaratona i štafetnog maratona, kao i Suplement Stor trka završeni su dodelom medalja najboljima.

Bubnov drugi put učestvuje na ovoj manifestaciji, ima samo reči hvale za organizaciju, a za stazu kaže da je najlepša na svetu.

- Staza ima sve što je potrebno za dobar maraton. Bilo je teško poslednjih desetak kilometara zbog temperature, bilo je vruće, ali su svi uslovi za dobar rezultat bili tu - ocenio je Bubnov.

Foto: CG News

 

Za njim su kroz cilj su prošli Ante Živković i Osior Bartloimej.

Najuspešniji maratonac iz Crne Gore, Marko Kavaja, zauzeo je peto mesto.

U ženskoj konkurenciji pobedila je Nataša Šustić iz Splita istrčavši stazu za dva sata i 49 minuta. I ona ističe da je staza uz more prelepa je a uspela je da je istrči uprkos zdravstvenim problemima.

Foto: CG News

 

- Nije bilo lako, ali uživala sam u trci, Boka je prelepa - kratko je komentarisala  Šustić.

Pobednik Bokeškog polumaratona je Đuro Borbelj iz AK Apatin, a stazu je pretrčao za jedan sat, šest minuta i 56 sekundi.

-Zadovoljan sam mada mi je lični rekord izostao za nekih pet sekundi. Odlična organizacija i prelepa staza, uživao sam - Borbeljevi su utisci.

Najbrža na polumaratonu u ženskoj konkurenciji je Nevena Jovanović iz Čačka.

- Trčala sam nakon dve godine i postavila lični rekord. Jako dobra i pozitivna atmosfera vlada na ovom maratonu, staza je perfektna i zato rado i dolazim ovde - kazala je Jovanović.

U polumaratonu je među takmičarima iz Crne Gore najuspešniji bio  Petar Drinčić iz AK Sparta.

Bokeški maraton okupio je 2.100 trkača iz 36 zemalja sveta.

Takmičenje je otvorio predsednik Opštine Tivat Željko Komnenović, istakavši „naručili smo i lijepo vreme pa je sve  tu da uživate u trci, a već od danas stižu prijave za naredni maraton.”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)