VELIKA STVAR ZA CRNU GORU Spajić: Postignut dogovor sa opozicijom o popisu stanovništva

Tanjug

16. 11. 2023. u 14:27

VLADA Crne Gore sa predstavnicima opozicionih partija postigla je dogovor o održavanju popisa stanovništva, saopštio je danas premijer Milojko Spajić i dodao da će ovaj proces biti sproveden od 30. novembra do 15. decembra.

ВЕЛИКА СТВАР ЗА ЦРНУ ГОРУ Спајић: Постигнут договор са опозицијом о попису становништва

V.K.

Spajić je na konferenciji za novinare kazao da je to što će popis biti podržan od opozicije i skupštinske većine velika stvar za Crnu Goru. Dodao je, doduše, da još nisu dobili zvaničan odgovor opozicije, ali da očekuje da on bude pozitivan.

- Ne bih da prejudiciram, ali to je moj lični utisak - rekao je Spajić.

Istakao je da sva pitanja treba rešavati na ovaj način.

- To je na neki način sazrevanje političke scene. Druga stvar je oko samog održavanja. Mislimo da je lepa poruka da upravo od popisivača krene program Evropa sad 2 podizanjem popisivačkih naknada na oko 1.000 evra - rekao je Spajić. Ocenio je da je to "dobar uvod u ono što će se dešavati sledeće godine".

- Nama popis treba isključivo zbog tehničkih stvari. Ne možemo da koristimo podatke iz 2011. godine u projektima - naveo je premijer.

Na pitanje da li to što nije u sporazumu naveden datum, da li je održavanje popisa podložno odgađanju, Spajić je odgovorio: "Otvoreno sam pitao opoziciju da li je datum kao datum problem. Rekli su da nije. Problem su uslovi koji se moraju ispuniti".

Kazao je i da datum održavanje popisa (30. novembar - 15. decembar) ostaje isti i da je to u nadležnosti izvršne vlasti.

- Bilo je konstruktivnih predloga opozicije. Mislim da ovako inkluzivan pristup stvarima doveo do toga da podignemo kvalitet popisa i procesa rada. Treba relaksirati Monstat političkih pritisaka. Ponosni smo na rad Monstata, rade sjajan posao u jako teškim uslovima - rekao je crnogorski premijer, preneli su podgorički mediji.

BONUS VIDEO: OSTVARIO JE DEČAČKI SAN: Promocija novog pilota Milana Šarića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona