MANDIĆ: Uradiću sve da Srbija i Crna Gora imaju najbolje odnose

Novosti online

05. 11. 2023. u 12:25

PREDSEDNIK Skupštine Crne Gore Andrija Mandić rekao je da većinska Crna Gora želi najbolje moguće odnose sa Srbijom i da će on kao predsednik skupštine i kao politički predstavnik srpskog naroda uraditi sve da naše dve države imaju najbolje moguće odnose, što je svakako u interesu svih građana Crne Gore.

МАНДИЋ: Урадићу све да Србија и Црна Гора имају најбоље односе

Foto: Printskrin

Kako je dodao da će nastaviti da radi na tome da se isprave brojne nepravde, koje je veliki broj građana Crne Gore iskusio tokom minulih 30 godina.

"Bivši režim je zarad opstanka na vlasti i kao mehanizam da se u Crnoj Gori produbi razdor između različitih naroda koji u njoj žive, baštinio izričito neprijateljski odnos prema Srbiji, ali i Republici Srpskoj", rekao je Mandić.

"Vidimo da se taj odnos kada je u pitanju Demokratski pokret socijalista, nije mnogo promenio i nakon njihovog silaska sa vlasti. I dalje se u Beogradu i Banjaluci traže dežurni krivci kako bi se zamaskirale razne kriminalne operacije koje je bivši režim radio u Crnoj Gori," izjavio je on u intervjuu za "Politiku".

Istakao je da se kao neko ko se tokom celog svog političkog angažmana, zajedno sa svojim narodom, borio protiv diskriminacije kako srpskog naroda, tako i svih onih koji su se tokom 30 godina samovolje jednog režima iskusili nepravdu, volju poslanika da bude novi predsednik skupštine posmatra kao zajedničku pobedu.

"Sa pozicije novog predsednika skupštine upravo ću se snažno založiti za proces vraćanja poverenja u ljude. Nastaviću da radim na tome da se isprave silne nepravde, koje je veliki broj građana Crne Gore iskusio tokom minulih 30 godina. U svakom pogledu radiću u interesu mira i stabilnosti, koji su preko potrebni našem društvu", rekao je Mandić.

Naglasio je da je pred novom vlašću u Crnoj Gori mnogo posla i da sistem, koji je stvaran tri decenije, mora da se očisti od kriminala i korupcije, a i nasleđen je od strane nekadašnje komunističke vlasti koja je bila poznata po opsegu svog državnog aparata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!