NAKON "POBUNE" U GUSINJU: Predsednica Opštine Anela Čekić (DPS) podnela ostavku

M. SEKULOVIĆ

21. 09. 2023. u 23:24

POLITIČKA kriza u Gusinju koja se razbuktala pre par dana u četvrtak veče ušla je u završnicu, koja će doneti ili "primirje" među ljuto zavađenim koalicionim partnerima koji vrše vlast u ovoj Opštini, ili odlazak DPS sa vlasti, ali, znajući umešnost "asova" iz centrale ove stranke, moguće je da sa vlasti "sleti" i znatno ojačana Bošnjačka stranka.

НАКОН ПОБУНЕ У ГУСИЊУ: Председница Општине Анела Чекић (ДПС) поднела оставку

milutin sekulović

Naime, predsednica Opštine Gusinje Anela Čekić (DPS) podnela je ostavku na tu funkciju, čime je izbegla sigurnu smenu na sednici SO zakazanoj za petak.

Ostavka je usledila nakon inicijative za njenu smenu koju su potpisali odbornici Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Albanske koalicije (Demokratski savez, Albanska alternativa, Demokratska unija Albanaca), Socijaldemokratske partije i Socijalisticke narodne partije, koja je uručena predsedniku SO Bujaru Hasanđekaju.

Prethodno su iz OO Bošnjačke stranke Gusinje saopštili da je Čekić suprotno zakonu razrešila dužnosti sekretara za finansije Miralema Bekteševića i oduzela nadležnosti sekretarki za opštu upravu Samri Balić, pa je 20 odbornika nezadovoljnh načinom funkcionisanja lokalne samouprave, radom kabineta predsednice opštine, netransparentnošću u radu i nizom drugih nepravilnosti, zatražilo njenu smenu.

IZBOR NOVOG PREDSEDNIKA

Prema dosta pouzdanim informacijama odbornici novostvorene većine umesto Čekić za predsednika Opštine Gusinje mogli ni da izaberu čelnika Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Gusinje Sanela Balića.

On je naveo da će "zbog nekorektnog odnosa prema koalicionim partnerima, ali i zbog interesa i budućnosti Gusinja, OO Bošnjačke stranke Gusinje preispitati dalji koalicioni angažman sa DPS".

Postoje i govorkanja da bi DPS mogla da formira flast sa Albanskom koalicijom...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)