Dvadeset pet kandidata predstavilo se u finalu najpopularnijeg muzičkog takmičenja "Evrovizija 2024" (umesto prvobitnih 26 zbog diskvalifikacije Holandije).

Veliki favoriti na kladionicama su bili Hrvati, odmah iza njih Švajcarci. Na kraju, tas na vagi je prevagnuo na stranu - Švajcaraca.

Srbija i Teja Dora su zauzeli 17. mesto.

00:46 Švajcarska je pobednik Evrovizije

Novi šampioni "Evrovizije" su Švajcarci koji su dobili najviše glasova - za dlaku više od Hrvata.

Foto: Jutjub printskrin/Eurovision Song Contest

 

Foto: Jutjub printskrin/Eurovision Song Contest

 

 

00.25 Kako je glasala Srbija

Srbija je glasala - maksimalnih 12 dobili su Hrvati, a odmah potom 10 Švajcarci.

Foto: Jutjub printskrin/Eurovision Song Contest

 

Foto: RTS printskrin

 

Iz Beograda se uključila Ana Đurić Konstrakta koja je pročitala glasove, iako je doskora bila u Švadskoj uz srpsku predstavnicu Teja Doru.

00:19 Holandski prezenter odbio da se uključi

Rezultate glasanja Holandije morao je da pročita supervizor Evrovizije - i naravno, opet je dobio zvižduke.

00:07 Kako je glasao region

Hrvatska je Srbiji i Teja Dori dala tri boda, a najviše su dali Portugalu (12).

Foto: Jutjub printskrin/Eurovision Song Contest

 

 

Albanija je najviše dala Švajcarskoj - maksimalnih 12, a Srbiji - jedan bod.

Foto: Jutjub printskrin/Eurovision Song Contest

 

 

Još jedne komšije, Slovenci - dali su nam 4 poena.

23:53 Zvižduci za čelnike Evrovizije

Počelo je saopštavanje glasanja, a na početku se javio supervizor Evrovizije i dobio velike zvižduke

23:51 ZATVORENO GLASANJE

23:42 Lorin, koja je dva puta dovela Evroviziju u Malme, nastupala je dok su se čekali ishodi glasanja.

 

 

23:28 Svi čekali Abu, dobili - holograme

Iako su fanovi Evrosonga potajno priželjkivali da se članovi najpoznatije evrovizijske grupe, Šveđani iz benda "ABBA", dobili su samo holograme.

Foto: Jutjub printskrin/Eurovision Song Contest

 

 

 

 

Ako ništa drugo - barem su ponovo mladi, kao u najvećim danima slave.

Foto: Jutjub printskrin/Eurovision Song Contest

 

 

U čast Abe u finalu nastupaju Šveđanke Šarlot Perelli, pobednica iz 1999. i predstavnica 2008. i Carola koja se takmičila čak tir puta. Najpre 1983, pobedila je 1991, a takmičila se i 2006. godine. Končita Vurst iz Austrije, pobednik iz 2014.

 

 

23:15 Glasanje je još uvek u toku, a linije su otvorene.

 

 

23:10 Kraj nastupa - poslednji pevali Austrijanci

Marie-Sophie Kreissl, iliti umetnički "Kaleen", dolazi iz Welsa, Austrije. Odrasla je u muzičkoj porodici i od malih nogu se bavi baletom.

 

 

Prvu nagradu osvaja sa svega sedam godina. Najveći muzički uticaj na nju su imale Beyonce, Dua Lipa, Zara Larsson i Ariana Grande; stoga je ona definitivno dete današnjice.  We will rave nas poziva na igru, ples i samoohrabrivanje.

23:07 Pretposlednji nastupili Francuzi

Ovogodišnji predstavnik Francuske Slimane Nebchi, poznatiji jednostavno kao Slimane (srp. Sliman), alžirskog je porekla i odrastao je u Šelu u širem regionu Pariza.

 

 

Karijeru je počeo postavljanjem obrada pesama na Jutjub 2009. godine. Privukao je pažnju javnosti posle pobede u petoj sezoni takmičenja The Voice 2016.

23:03 Gruzija kao 24. učesnik

Sedamnaesto pojavljivanje Gruzije na sceni Evrovizije biće u znaku vatrogasca. Nutsa, rođena 1997. u Tbilisiju, u svoju muzičku odiseju krenula je 2019. godine. Godine 2023. takmičila se u američkom Idolu, kada je postala prva devojka izvan prostora Sjedinjenih Američkih Država koja je ušla među 12 učesnika finalnih epizoda.

 

 

Učestvovala je u više muzičko-zabavnih emisija uključujući i The Voice of Turkey, gde joj je mentor bila čuvena Hadise.

22:58 Hrvati, glavni favoriti i najveće ovacije

Hrvatska je glavni favorit za pobedu, mada je na domaćem takmičenju Dora bio rezerva. Iako ga danas čitav svet zna kao Baby Lasagnu, pravo ime ovog muzičara je Marko Purišić.

 

 

On je popularnost stekao kao gitarista popularne rok grupe Manntra. Ono što mnoge iznenađuje je to da je Marko veoma mlad, rođen je 1995. godine u Umagu, Hrvatskoj. 

Definitivno - najveće ovacije publike i najbolju atmosferu napravio je Lazanja. Ako je suditi po tome - imamo pobednika.

22:53 Slovenka Rejven i redni broj "22"

Slovenija je privukla veliku pažnju ove godine. Vitka plavuša kojoj je pravo ime Sara Briški Cirman pevala je pesmu o Veroniki Deseničkoj, koju je komponovala uz pomoć još četvoro kolega.

 

 

Glavna junakinja pesme je grofica iz Celja za koju kažu da je bila prva osuđena zbog ljubavnih vradžbina u Sloveniji. "Ova pesma je moje dete", duboko posvećeno kaže Raiven, a kako je izgledala u provokativnom "golom" kombinezonu na sceni. 

22:45 Jedan od najvećih favorita - Švajcarac nastupio 21.

Nemo, punog imena Nemo Mettler, rođen je 3. avgusta 1999. godine u švajcarskom gradu Bil/Bjenu. Po muzičkom opredeljenju je polureper-polupevač, svira violinu, klavir i bubnjeve.

 

 

Od 2015. objavio je četiri EP izdanja i 16 prekobrojnih singlova, zaključno sa evrovizijskom numerom The code.

22:42 Zanosna Kipranka nastupila dvadeseta

Silia Kapsis rođena je 5. decembra 2006. u porodici grčko-kiparskih državljana u Sidneju. Nastupa kao pevačica, plesačica i glumica od svoje četvrte godine i imala je opsežne obuke sa elitnim umetnicima u vrhu opredeljenih oblasti. 

 

 

U svet odraslih umetnika zakoračila je sa prvom pesmom Who am I?, koju je napisala i komponovala sa svega 12 godina, a Silijin otac je poznati kiparski pevač Jorgos Kapsis, koji je sarađivao i sa Nikosom Karvelasom.

22:38 "Miris" Jermenije kao 19. nastup na Evrosongu

Ovogodišnji izbor Jermenije pao je na etno-pop duet „Ladaniva“ koji sačinjavaju jermenska pevačica Žaklin Bagdasarjan i francuski multiinstrumentalista Louis Thomas.

 

 

Imenom starog sovjetskog automobila „lada niva“ za svoje zajedničko scensko delovanje, Žaklin i Louis žele da prikažu svoj avanturistički duh i putovanje kroz različite kulture i tradicije.

22:34 Nastup broj "18" - Portugal

Nova nada portugalske muzičke scene, pevačica i tekstopisac Iolanda, objavila svoj debitantski maksi-singl „Cura“ u martu 2023, ali je sa svojih 14 godina napisala svoju prvu pesmu.

 

 

Kasnije se preselila u Veliku Britaniju, gde je studirala komponovanje na Univerzitetu u Saseksu. Iolanda u svojoj muzici vešto kombinuje pop i R&B ne zapostavljajući svoje tradicionalne portugalske i iberijske korene.

22:29 Redni broj "17" - Finska

Grupa Cha cha cha i njihov golišavi performans - još jednom na sceni Evrovizije.

 

 

Finci po običaju nisu razočarali, te ove godine imamo nešto još luđe nego prošče  — predstavili su se Windows95man sa nostalgičnom bombom "No rules!".

22:26 Teja Dora oduvala Malme "Ramondom" kao šesnaesta

Srbiju ove godine predstavlja Teya Dora sa numerom "Ramonda". Pravo ime joj je Teodora Pavlovska, a rođena je u Boru 1. maja 1992. godine, u porodici posvećenoj umetnosti.

Foto: Jutjub printskrin/Eurovision Song Contest

 

Široj publici postala je poznata po pesmi „DŽanum“, koja je bila muzička špica za seriju „Južni vetar“. Bavi se komponovanjem ali i produkcijom.

 

 

Veliki aplauz i horsko pevanje publike pokazuje da je osvojila srca publike, a koje će mesto zauzeti ostaje nam da vidimo.

Foto: Jutjub printskrin/Eurovision Song Contest

 

 

22:21 Italijani u crnoj kombinaciji pod rednim brojem "15"

Italije je nakon osam godina poslala ženu na Evroviziju. Angelina Mango je dvadesettrogodišnja pevačica iz Marateje u Italiji.

 

 

Jedan je od trenutno najpopularnijih mladih artista u Italiji, tako da je reč o „skupom“ izvođaču. La noia krade tipični ritam latinske kumbija muzike. 

22:18 Norveška - redni broj "14"

Nakon što su pobedili na nacionalnom takmičenju za Evroviziju, Melodi Grand Prix, sa pesmom "Ulveham", članovi benda Gate su istakli da im je čast da predstavljaju Norvešku u Malmeu.

 

 

Ono što je najinteresantnije kada je ova postava u pitanju, jeste muzički pravac kojim se oni bave, odnosno "kvede", zvuk iz ranijih vekova koji je inspirisan zvukom blejanja koza.

22:09 Najneobičniji scenski nastup - Velika Britanija pevala kao trinaesta

Pevač Oli Aleksander (33), bivši član popularnog benda Years & Years, predstavlja Veliku Britaniju na Pesmi Evrovizije 2024. godine.

 

 

Oli je pevao neke od najpoznatijih pop pesama današnjice, kao što su 'Desire', 'King', 'If You're Over Me' i mnoge druge. Kako prenosi Bi-Bi-Si, Oli se nada da će ove godine ostvariti bolji rezultat nego prošle godine Mej Miler, koja je završila pretposlednja.

22:06 Grčka nastupila pod rednim brojem "12"

Predstavnica Grčke, Marina Sati, zapalila je evrovizijsku scenu sa svojim plesačima, a uz numeru „Zari" koja, prema podacima koji se o istoj mogu pronaći i onlajn, ima za cilj da ispriča „stvarne karakteristike" tamošnjih mladih i njihove kulture.

 

 

Studirala je arhitekturu na Nacionalnom tehničkom univerzitetu u Atini. LJubav prema muzici ipak je pobedila. Jedno vreme se čak školovala i na Berkliju.

22:02 Redni broj "11" - Letonija

Artūrs Šingirejs, poznatiji pod umetničkim imenom Dons, jedan je od najnagrađivanijih letonskih pevača i autora. Na muzičku scenu Letonije stupio je 2003. godine kroz šou „Fabrika talenata“.

 

 

Rođen 1984. u Saldusu, Dons je tri puta učestvovao na letonskim izborima za Evroviziju: 2010. i 2014, kada je oba puta bio drugi, dok je Supernova 2024 za njega bila „treća sreća“. NJegova pesma govori o crnoj rupi.

21:57 Deseti su bili Irci

Bambie Thug iz Irske izazvalo je lavinu komentara svojim nastupom u prvom polufinalu na "Evroviziji 2024" koja se ove godine održava u Malmeu.

 

 

U svom jednom intervjuu u jednom stranom potkastu Bambi je istaklo da je volelo da priča sa drvećem i secira cveće. Inače, Bambie Thug za sebe kaže da je fluidnog roda i u obraćanju Barbie koristi se rod "Ono".

21:53 Redni broj "9" - Estonija

Estonija uvek iznenadi na Evroviziji, bar kada je muzika u pitanju, a ne plasman.

 

 

Iz ove zemlje uvek stižu pesme drugačije od bilo čega na muzičkoj sceni, a ovog puta, 30. jubilarnog puta, predstavljaće je 5miinust x Puuluup, saradnja između hip-hop grupe i nu-folk dua.

21:49 Najstarija takmičarka - redni broj "8", Španija

Bend Nebulossa ove godine predstavlja Španiju na "Evroviziji 2024", a njega čine Meri (56) i Mark.

 

 

Kako je Meri rekla, ova pesma predstavlja sve sve ono što je ona osećala zbog osećaja diskriminacije zbog toga što je slobodoumna žena. Sa njom na sceni bila je i ćerka.

21:40 Litvanija - redni broj "7"

Muzika je sastavni deo Silvesterovog života još od detinjstva. NJegove pesme inspirisane su iskustvima iz privatnog života, sa posebnim akcentom na sećanja na istraživanje svoje seksualnosti u homofobičnom okruženju tokom odrastanja, kao i kako je potiskivanje tih emocija duboko uticalo na njega.

 

 

Luktelk, u prevodu: Čekaj, izdrži, zastani, govori o situaciji kada se čovek zaglavi u limbu između dve faze svog života: kada osećaš da jedva postojiš, ali da se ipak osećaš živim, kada moraš da zastaneš i zaigraš uprkos svemu što život baci pred tebe.

21:35 Rednog borja "5" NEMA, Holandija je diskvalifikovana - šesta je nastupila Izraelka

Eden Golan ima 20 godina i rođena je u Kfar Savi, a kada je imala šest godina njena porodica se preselila u Moskvu, zbog posla njenog oca.

U Rusiji su proveli narednih 12 godina. NJeni roditelji rođeni su u Sovjetskom Savezu u jevrejskim porodicama. S roditeljima se u Izrael vratila 2022. godine, a ističe da je neposredni uzrok bio rat u Ukrajini.

 

 

Zvižduci se u zvaničnom prenosu nisu čuli, a da li ih je bilo, ostaje nam da vidimo na snimcima publike koje će kačiti na društvenim mrežama, pošto Evrovizija cenzuriše zvuk i izbacuje zvižduke.

Jedan od snimaka podvrđuje da je bilo zvižduka:

 

 

21:31 Četvrti se predstavio Luksemburg

Predstavnik Luksemburga na ovogodišnjoj Evroviziji je Tali sa pesmom Fighter.

 

 

Tali je izvođač, vokalni trener, nastavnik muzike i prvi učesniK Pesme Evrovizije pod zastavom Luksemburga posle više od 30 godina.Godine 2021. objavila je svoj debitantski EP „Lost You“, koji je stvorila sa Frensisom iz „Delirijuma“.

21:27 Nastup broj tri - Nemačka

Pesma Always on the run pobedila duplo na svom domaćem takmičenju u Nemačkoj, dobivši najviših 12 poena i od publike i od članova žirija.

 

 

Isaak Guderian prvo je stekao popularnost svojim pojavljivanjem u nemačkoj verziji šoua “The X Factor” 2011. godine. Pre toga, uglavnom je svirao svoju muziku kao ulični muzičar. 2021. godine osvojio je i takmičenje Show your talent.

21:22 Drugi nastup - Ukrajina

Alyona alyona i Jerry Heil svojom muzikom ne samo da zabavljaju, već i inspirišu. NJihova posvećenost umetnosti jasno je vidljiva iz njihovih impresivnih biografija, a njihova strast prema muzici očarava publiku širom sveta.

 

 

NJihova pozitivna energija i talenat bili su garant nezaboravanog trenutka za sve prisutne.

Foto: Jutjub printskrin/Eurovision Song Contest

 

 

21:19 Prvi takmičari na sceni - Švedska

Predstavili su se prvi takmičari i tako je zvanično otpočelo i glasanje.

Foto: Jutjub printskrin/Eurovision Song Contest

 

 

Markus i Martinus, poznati i kao M&M otvorili su finalno veče Evrovizije 2024 gde i brane boje ovogodišnjeg domaćina.

 

 

Zanimljivo je da su oni su nedavno i posetili Srbiju gde su imali samo reči podške i pohvale za našu predstavnicu. Blizanci su inače rođeni u U Norveškoj, a sa pesmom "Unforgettable" zauzimaju sredinu na kladionicama i 13. mesto.

21:12 Elegantne voditeljke

Voditeljski duo i večeras čine holivudska i švedska glumica Malin Akerman i Petra Meda.

Foto: Jutjub printskrin/Eurovision Song Contest

 

 

21:01 Počelo finale Evrovizije

Posle nastupa švedsek muzičke legende Björn Skifsa, svi učesnici, redosledom po kom će nastupati, prodefilovali su na startu velikom scenom.

Naravno, najviše nas je zanimala naša Teja Dora.

Foto: Jutjub printskrin/Eurovision Song Contest

 

 

Ona je sa srpskom zastova prošetala binom na kojoj će nastupiti pod rednim brojem 16 (iako faktički nastupa petnaesta jer broja "5" nema zbog diskvalifikacije Holandije).

Foto: Jutjub printskrin/Eurovision Song Contest

 

 

20:34 Francuz prekinuo nastup na probi

Predstavnik Francuske na ovogodišnjoj "Evroviziji", Sliman, prekinuo je da peva na poslednjoj probi pred večerašnje finale takmičenja.

On je odlučio da, usred pesme, pošalje važnu poruku na takmičenju, a snimci sa uveliko šire na društvenim mrežama.

 

 

- Želim da kažem nešto. Izvinjavam se što ne pričam engleski jezik dobro... Kada sam bio dete maštao sam o muzici, maštao sam o ovom snu, da pevam u miru - kazao je on.

- Svaki umetnik ovde želi da peva o ljubavi i miru. Mi moramo biti ujedinjeni kroz muziku, da, ali sa ljubavlju prema miru! Hvala vam, puno! - dodao je Sliman, u jeku priča o kontroverznom učešću Izraela na ovogodišnjoj "Evroviziji".

20:13 Hrvati dobili ZABRANU na Evroviziji

Predstavnicima hrvatskih medija koji izveštavaju iz Malmo arene, zabranjeno je da daju izjave za druge medije i komentarišu trenutne događaje na Evroviziji (više o tome klikom OVDE).

19:45 Obezbeđenje oko Teja Dore

Na hiljade ljudi protestuje zbog učešća Izraela u ovom šouu i na ulicama pomenutog grada sa zastavama Palestine u rukama, transparentima...

Ovaj skup obezbeđuju jake policijske snage, a Šveđani su zatražili pomoć i od norveških, te danskih kolega. Majka naše Teye Dore, Jasna Jojić, otkriva da je njena naslednica u jeku čitave drame dobila obezbeđenje, kao i ostali takmičari (sve o tome pročitajte klikom OVDE).

19:12 Oglasio se holandski javni servis

Holandski javni servis AVROTROS objavio je šire saopštenje povodom diskvalifikacije njegovog predstavnika na Pesmi Evrovizije, Josta Klajna.

Foto: Profimedia

 

 

- Incident se dogodio nakon nastupa u četvrtak. Uprkos jasnim i ranijim dogovorima, Jost je sniman odmah nakon silaska sa scene i morao je da se uputi u grin rum. U tom trenutku, Jost je više puta ponovio kako ne želi da bude sniman. To nije bilo uvaženo, što je dovelo do Jostove preteće gestikulacije prema kameri. Jost nije dodirnuo snimateljku. Incident je prijavljen, nakon čega je usledila istraga EBU-a i policije - započinje saopštenje, a kompletno možete pročitati na OVOM linku.

18:37 Promenjena pravila glasanja

Prema najnovijoj odluci organizatora gledaoci više neće morati da čekaju da poslednja numera bude izvedena, već će moći da glasaju za favorite od početka prve takmičarske kompozicije.

Foto: Profimedia

 

 

Taj način glasanja koristio se 1997. godine kada je prvi put uvedeno telefonsko glasanje, ali i 2010. i 2011. godine. Kompletna pravila glasanja pročitajte klikom OVDE.

18:15 Novi zvižduci za Izrael

Predstavnica Izraela, Eden Golan, izazvala je burne reakcije publike, a na generalnoj probi pred večerašnje finalno veče ponovo su se čuli glasni zvižduci iz publike u areni.

Ona je izviždana i sinoć, ali je današnji zvižduk bio mnogo snažniji, a taj snimak možete da pogledate na OVOM linku.

17:20 Metež na ulicama Malmea

Tenzije uoči finala Evrovizije u Malmeu, u Švedskoj, sve su veće, a propalestinski protesti na ulicama su u jeku. Građani između ostalog pozivaju na to da Izrael bude diskvalifikovan iz takmičenja zbog invazije na pojas Gaze.

Foto: Profimedia

 

 

Kako se vidi na fotografijama s lica mesta, veliki broj ljudi je na ulicama, a tu su i kordoni policije koji obezbeđuju skup (detaljnije o tim događajima kao i galeriju fotografija iz Malmea pogledajte na OVOM linku).

16.20 Eho diskvalifikacije Holandije sa Evrovizije - miriše na nove skandale

Predstavnici Grčke, Irske i Švajcarske na generalnoj probi Evrovizije 2024 nisu prošetali u revijalnom delu tokom defilea zastava.

Marina Sati iz Grčke, "Bambie Thug" iz Irske, Nemo iz Švajcarske, nisu prošetali tokom defilea zastava zemalja, a razlog još uvek nije poznat.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Da podsetimo, ranije danas tokom simulacije glasanja na Evroviziji 2024, kada se uključila voditeljka iz Finske koja je, po pravilu, trebalo da pročita 12 poena i da ih dodeli, kako je rečeno, Izraelu, došlo je do promene i isključenja iz programa.

16.17 Teja Dori ostaje isti redni broj nastupa (16) iako će nastupiti petnaesta

Zbog diskvalifikacije Holandije, Teja Dori će ostati isti redni broj nastupa - "16", iako će faktički nastupiti petnaesta.

 

 

Čelnici "Evrovizije" su odlučili da broj "5", pod kojim je trebalo da nastupi Holandija, ne postoji, a da svi takmičari zadržavaju svoje redne brojeve koji su određeni pre diskvalifikacije Jost Klajna.

Foto: Jutjub/Eurovision Song Contest, Profimedia

 

 

Evo i kompletnog, redigovanog spiska za "Evroviziju 2024":

  • Švedska Marcus & Martinus | Unforgettable
  • Ukrajina Alyona Alyona & Jerry Heil | Teresa & Maria
  • Nemačka Isaak | Always on the run
  • Luksemburg Tali | Fighter
  • Izrael Eden Golan | Hurricane
  • Litvanija Silvester Belt | Luktelk
  • Španija Nebulossa | Zorra
  • Estonija 5 Miinust x Puuluup | (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi
  • Irska Bambie Thug | Doomsday blue
  • Letonija  Dons | Hollow
  • Grčka Marina Satti | Zari
  • Velika Britanija Olly Alexander | Dizzy
  • Norveška Gåte | Ulveham
  • Italija Angelina Mango | La noia
  • SRBIJA Teya Dora | Ramonda
  • Finska Windows95man | No rules!
  • Portugal iolanda | Grito
  • Jermenija Ladaniva | Jako
  • Kipar Silia Kapsis | Liar
  • Švajcarska Nemo | The code
  • Slovenija Raiven | Veronika
  • Hrvatska Baby Lasagna | Rim tim tagi dim
  • Gruzija Nutsa Buzaladže | Firefighter
  • Francuska Slimane | Mon amour
  • Austrija Kaleen | We will rave

 

 

16.14 Diskvalifikacija Holandije

Nakon odluke EBU-a, da diskvalifikuje Holandiju sa Evrovizije 2024, u areni Malme, nastao je potpuni kolaps.

Foto: Profimedia

 

 

Kako su naveli švedski i holandski mediji protiv Josta Klajna se vodi istraga zbog incidenta u koji je uključena jedna od radnica televizijske producentske ekipe.

 

 

Spisak finalista "Evrovizija 2024", Švedska - Malme

Dve polufinalne večeri, u utorak i četvrtak, iznedrile su spisak 26 finalista, međuti, burna dešavanja iza kulisa "Evrosonga" i diskvalifikacija Holanđanina Jost Klajna zbog bojkotovanja izraelske predstavnice Eden Golan, skratile su taj spisak na 25 država.

Foto: Profimedia

 

 

Pored direktnih finalista: Velike Britanije, Italije, Nemačke, Francuske i Španije, kao i ovogodišnjeg domaćina Švedske, publika je izglasala sledeće zemalje u borbi za ulazak u finale:

Prvo polufinale

  • Srbija
  • Portugal
  • Slovenija
  • Ukrajina
  • Litvanija
  • Finska
  • Kipar
  • Hrvatska
  • Irska
  • Luksemburg

 

 

Drugo polufinale

  • Letonija
  • Austrija
  • Holandija (DISKVALIFIKOVANI)
  • Norveška
  • Izrael
  • Grčka
  • Estonija
  • Švajcarska
  • Gruzija
  • Jermenija

BONUS VIDEO: