SPAJIĆ PRAVI VLADU RUŠI PODGORICU PzP traži proveru poverenja gradonačelnici Oliveri Injac

V.K.

29. 08. 2023. u 11:21

FUNKCIONER Pokreta za promjene i član Odbora sportskih objekata u Podgorici Ivan Kopitović pozvao je odbornike da što pre predaju inicijativu za proveru poverenja gradonačelnice Podgorice Olivere Injac.

СПАЈИЋ ПРАВИ ВЛАДУ РУШИ ПОДГОРИЦУ ПзП тражи проверу поверења градоначелници  Оливери Ињац

V.K.

- Razočaran i duboko povređen zbog novonastale situacije ne želim da više ni na jedan način dajem legitimitet ovakvom bezakonju, samovolji i harakiriju mandatara Milojka Spajića. Pozvaću moje kolege da napuste vlast. Obavezu nemamo više ni prema gradskom rukovodstvu, pozivam članove odbora direktora gradskih firmi da ne daju legitimitet gradskoj vlasti i da uzmu učešće samo na sednicama koje su u interesu radnika. Proces koji počinje biće bolan i mučan. Crna Gora ulazi u period destabilizacije i pogoršanja situacije u društvu. Puna podrška za kolege Andriju Mandića i Milana Kneževića, na njihov poziv spremni smo da pružimo adekvatan odgovor. Poziv odbornicima da što pre predaju inicijativu za proveru poverenja profesorice sa Univerziteta Donja Gorica Olivere Injac - poručio je Kopitović.

Trobojka

OVIH dana nadležne službe u Podgorici uklonile su grafit koji je oslikan u krugu nekadašnje kasarne "Morača". Reč je o grafitu u bojama trobojke, na kome je pisalo "Kad se vojska na Kosovo vrati". Ovaj čin izazvao je bes Srba u Podgorici i podsetio ih na vreme kada se bivši režim "obračunavao" sa trobojkama širom Crne Gore.

Iz istog odborničkog kluba (PzP) u međuvremenu je stigla reakcija Branke Bošnjak ističući da inicijative koje pominje Kopitović su toliko ozbiljne, da čak, kako ocenjuje, prevazilaze ingerencije Odbora grada, već treba da ih razmotri glavni odbor.

- Tražiću da Kopitović snosi odgovornost za ovako ozbiljno narušavanje partijskih propisa - saopštila je Bošnjakova.

Lider Slobodne Crne Gore, članice ZBCG, Vladislav Dajković, kaže da je u ovom trenutku vlast u Podgorici stabilna, a da li će tako ostati u narednom periodu zavisiće od zajedničke procene lidera liste ZBCG.

- Razmotrićemo naše dalje učešće u gradskoj vlasti. Imajući u vidu dramatičnu složenost aktuelnog političkog trenutka, pozivamo Spajića da preispita svoje stavove, da se otrgne od zagrljaja zapadnih ambasada i okrene onom narodu koji ga je 30.avgusta, igrom slučaja, doveo do fotelje ministra - poručio je Dajković.

Tokom narednih 48 sati organi Demokratske narodne partije Milana Kneževića održaće sastanke i nakon toga će izaći sa zaključcima o nastavku funkcionisanja vladajuće koalicije u Podgorici. Iz te stranke nisu se konkretno izjašnjavali o tome da li će se događaji iz državnog nivoa reflektovati i na lokalni.

DNP je, kao članica koalicije "Za budućnost Crne Gore" , deo vlasti u Podgorici, u kojoj su još Pokret "Evropa sad", Demokrate, Ujedinjena Crna Gore i Građanski pokret URA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)