ANALITIČAR PREDRAG RAJIĆ: O postizbornim prilikama u Crnoj Gori (VIDEO)

J. S.

17. 08. 2023. u 10:48

ANALIZIRAJUĆI snagu partija u Crnoj Gori i započete pregovore o sastavu buduće vlade, analitičar Predrag Rajić podsetio je da je predsednik Jakov Milatović mandat za sastavljanje nove vlade poverio Milojku Spajiću. Crnogorski parlament broji 81 poslanika a da bi Spajićeva vlada bila izglasana, biće joj potrebna podrška barem 41 poslanika.

АНАЛИТИЧАР ПРЕДРАГ РАЈИЋ: O постизборним приликама у Црној Гори (ВИДЕО)

KCNS

Rajić prognozira da bi pregovori o novoj vladi mogli da potraju jer je Spajićev cilj da njegov budući kabinet  dobije što širu podršku kao i da ta vlada potraje pune četiri  godine.

Pritom,Spajić ističe da je opšti cilj svih snaga u Crnoj Gori oko kojeg  postoji konsenzus prihvatljiv i opoziciji, da naredne četiri godine moraju biti posvećene reformama unutar zemlje kako bi ona postala sledeća punopravna članica EU.

Naposletku, Rajić naglašava da se nada da će nova vlada Crne Gore u budućnosti graditi bolje odnose sa Srbijom.Najbolji uvod za to bilo je potpisivanje Temeljnog ugovora SPC između patrijarha Porfirija i bivšeg crnogorskog premijera Dritana Abazovića.

Predavanje geopolitičkog analitičara Predraga Rajića “Postizborna Crna Gora“ može se pogledati na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?