BOŠNJACI DRŽE DO PRINCIPA Ibrahimović: Kad usaglasimo ciljeve, pregovaraćemo o raspodeli sektora

V.K.

27. 07. 2023. u 06:30

BOŠNjAČKA stranka nije uslovljavala resorima formiranje nove vlade, ali jeste principima od kojih oni ne odustaju. To je epilog preksinoć održanog sastanka predstavnika partije Bošnjaka i Milojka Spajića, lidera Pokreta "Evropa sad".

БОШЊАЦИ ДРЖЕ ДО ПРИНЦИПА Ибрахимовић: Кад усагласимо циљеве, преговараћемо о расподели сектора

V.K.

Predsednik BS Ervin Ibrahimović saopštio je nakon sastanka da su za njih prihvatljivi ponuđenih deset principa, i kako je rekao, dobra su podloga za principe koje su oni predložili za dopunu kako bi bili "pravi temelj nove vlade".

- Dobro je što smo se Spajić i ja našli oko evropske priče. Kad usaglasimo principe, nadam se da će početi i priča o raspodeli resora - kazao je Ibrahimović.

Bošnjaci su ovim razgovorima tražili dopunu principa u kojem se navodi da je Crnoj Gori neophodna stabilna politička vlada, koja će osigurati efikasnost u nastavku snažne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Kao i da će obezbediti neophodnu materijalnu i institucionalnu podršku nadležnim pravosudnim organima, prvenstveno Specijalnom državnom tužilaštvu, u nesmetanom obavljanju svojih dužnosti na profesionalan, nezavisan i transparentan način.

U SAD na konsultacije

KONSTITUTIVNA sednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se izabrati novi saziv parlamenta biće održana danas. A lider PES Milojko Spajić trebalo bi, kako se čuje u Podgorici, narednih dana da otputuje za SAD kako bi sa tamošnjim zvaničnicima razgovarao o formiranju nove vlade Crne Gore.

Bošnjačka stranka je tražila i dopunu garancijama za princip tri PES. Njime se izražava puna posvećenost uspostavljanju održivog ekonomskog modela i sprovođenju neophodnih reformi u cilju značajnog unapređenja životnog standarda građana, prevashodno kroz implementiranje programa "Evropa sad 2", vodeći računa o stabilnosti javnih finansija. BS je predložila i dopunu principa devet, obavezom Vlade da pripremi poseban zakon kojim će se urediti rad privrednih društava u državnom vlasništvu, a kako bi neke negativne pojave bile onemogućene preciznim zakonskim propisivanjem. Najpre ograničavanjem visine zarade, naknade i otpremnine članovima upravnih odbora i direktora ovih preduzeća, preko propisivanja uslova za njihova imenovanja i razrešenja, ali i odgovornost za štetu koju pričine preduzeću nedomaćinskim upravljanjem.

Ovim sastankom, kako je saopšteno, završen je prvi krug konsultacija o formiranju vlade. Pregovori o konsituisanju nove izvršne vlasti počeli su 20. jula, a Milojko Spajić je razgovarao sa predstavnicima koalicije "Za budućnost Crne Gore", Bošnjačke stranke, Demokrata, Socijalističke narodne partije, Albanske alijanse, Albanske alternative i Hrvatske građanaske inicijative.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)