KAMEN TEMELJAC ZA ANGIO SALU: Svečanost u Kliničko bolničkom centru Berane

Марија Стевановић
Marija Stevanović

06. 06. 2023. u 17:30

Kada budu spašeni prvi životi u angio sali ovde u Beranama, pokazaće se koliko je opravdano ulaganje u zdravstveni sistem

КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА АНГИО САЛУ: Свечаност у Клиничко болничком центру Беране

M. S.

Ovo je kazao ministar zdravlja u Vladi Crne Gore Dragoslav Šćekić, koji je juče u krugu Kliničko bolničkog centra Berane, sa predsednikom Opštine Berane Vukom Todorocićem i direktorom KBC Berane Miloradom Magdelinićem,  položio kamen temeljac za novu angio salu, odnosno aneks radiološkog odeljenja.

- Pored ulaganja u infrastrukturu jako je važno da Berane ima dobre kadrove, lekare, srednji medicinski i nemedicinski kadar. Siguran da će i KBC Berane i KBC Kotor odgovoriti izazovima koji su pred njima i da će se brzo pokazati opravdanost njihovog postojanja, kazao je Šćekić, koji je prisustvovao i početku radova na rekonstrukciji stare zgrade infektivnog odeljenja u krugu KBC.

- Za ova dva objekta opredeljeno je milion i po evra i sredstva su obezbeđena, kazao je Šćekić na svečanosti u KBC Berane, koji je pre izgradnje ova dva aneksa imao oko 8.000 metara kvadratnih korisne površine, a sada će ona biti uvećana za još 1.000 kvadrata!

SAN

-Ovo je nešto sto su sanjale generacije lekara, još od vremena  dr Nike Labovića, kada je ova zgrada građena, ali su okolnosti bile drugačije. To je san i ljekara starijih generacija. Sada su se okolnosti promijenile, bolnica je postala KBC i naše obaveze su veće. U julu će početi i radovi na izgradnji novog Urgentnog centra KBC Berane. Radovi koji su danas započeti na proširenju kapaciteta KBC Berane trebalo bi da budu završeni do kraja godine, kazao je direktor KBC Berane dr Milorad Magdelinić, najavljujući otvaranje novih odeljenja i radnih mesta, i uvođenje većeg broja subspecijalističkih ambulanti kako bi se proširila paleta subspecijalističkih usluga koje se za sada pružaju samo u Kliničkom centru Crne Gore.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)