AMANDMANI POSLANICA DEO BUDŽETA Predsednik Opštine Berane sa poslanicama Skupštine Crne Gore

Марија Стевановић
Marija Stevanović

15. 03. 2023. u 15:23

PREDSEDNIK Opštine Berane Vuko Todorović razgovarao je danas sa poslanicama iz Berana u Skupštini Crne Gore, Jelenom Božović, Mirom Paunović i Jovankom Bogavac. Na sastanku razgovarano je o usvojenim amandmanima, koji su postali  sastavni deo Zakona o budžetu za 2023. godinu.

АМАНДМАНИ ПОСЛАНИЦА ДЕО БУЏЕТА Председник Општине Беране са посланицама Скупштине Црне Горе

Foto: M. Sekulović

Usvojeni amandmani, ispred  Demokratskog fronta, su: Postrojenje za prečišćavanje pitke vode (3.000.000 miliona evra), Vodovod na Buču (500000 evra), Uređenje Spomen- kompleksa Jasikovac (300.000 eura)  i asfaltiranje lokalnih puteva (780 .000 eura), a ispred Socijalističke narodne partije: Unapređenje osnovnih sredstava za rad u osam  osnovnih škola na teritoriji Opštine Berane (270.000 eura), Izgradnja sale za fizičko vaspitanje u O.Š.,,Radomir Mitrović“ (150.000 evra), Izgradnja fiskulturne sale u O.Š.,,Polica“ (100.000 e.ra), Izgradnja Dapsićko- poličkog vodovoda ( 250000 eura) i Izraa spomen obeležja Marku Miljanovu (20.000 evra). 

-Poslanice su istakle da  očekuju od Vlade i nadležnih organa  da odrade svoj deo posla kako bi pomogli opštini da se projekti u ovoj godini realiziju.  S obzirom da su budžeti prethodnih godina bili loši, kako su kazale,  ovi amandmani imaju za culj da pomognu beransku opštinu na putu razvitka i unapređenja kvaliteta života građana. Kako su kazale, svi amandmani su rađeni u dogovoru sa predsednikom Opštine Berane. Predsednik se zahvalio na uspešnoj saradnji u isteresu svih stanovnika beranske opštine i izrazio zadovoljstvo budućom realizacijom važnih infrastruktirnih projekata. Tdorović je napomenuo da opštinske službe već rade na pripremi sve potrebne dokumentacije za početak realizacije projekata. S obzirom da se sever slabije razvija u odnosu na druge crnogorske opštine, apelujemo na Vladu da više pažnje posveti opštinama sa severa, poručile su poslanice iz Berana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!