NIKOLINA BITKA ZA VID: Pad je Nikšićaninu promenio život, a sada saborci pokušavaju da mu pomognu

V.K.

28. 02. 2023. u 15:09

U NIKŠIĆU je organizovana humanitarna akcija za prikupljanje pomoći za operaciju Nikole Trebješanina, bivšeg pripadnika Sedmog bataljona vojne policije VJ i Vojske SCG, koji je nesrećnim slučajem zadobio teške telesne povrede

НИКОЛИНА БИТКА ЗА ВИД: Пад је Никшићанину променио живот, а сада саборци покушавају да му помогну

V.KADIĆ

Pad sa skele sa trećeg sprata do temelja je promenio život Nikšićaninu Nikoli Trebješaninu, ali i njegovoj porodici i saborcima iz Sedmog bataljona Vojne policije i vojnih veterana Vojske Jugoslavije i Vojske Srbije i Crne Gore. Zadobio je teške povrede glave od kojih se operavlja skoro dve godine. Najgore od svega je što je kao posledicu pada izgubio vid.

Njegova velika nevolja sabrala je prijatelje koji su organizovali prvo donatorsko veče za prikupljanje sredstava za lečenje i oporavak ovog hrabrog mladića. Za nastavak lečenja potrebno je obezbediti 30 hiljada evra.

- Iz temelja mi se promenio život. Ali uz božiju pomoć i mojih prijatelja verujem da ću progledati i prohodati. Prolazim najteži period iz kojeg ću izaći kao pobednik - uveren je Nikola.

Njegova sestra Milica Golubović ne gubi nadu.

- Nikola je imao jednu operaciju, a nakon 24 sata i drugu jer je dobio infekciju mozga i tada je izgubio vid.  Posle toga usledio je oporavak od godinu dana u Rehabilitacionom centru u Beogradu. Bio je nepokretan sve vreme, kada je iz bolnice izašao u invalidskim kolicima. Brat Vladimir je bio sa njim, pomagao mu koliko je mogao, bio uporan u tome da Nikola prohoda i sada on može pomalo da hoda. Kada je u pitanju vid, doktor nam je rekao da je potrebno najmanje dve godine da sačekamo kako bi se identifikovale posledice. U aprilu će biti tačno dve godine - podseća Milica.

RAČUN

Broj žiro računa na kojem se prikupljaju sredstva za lečenje i oporavak  Nikole Trebješanina: 540-3216928903 (Svrha uplate:pomoć za lečenje). Erste banka. IBAN:ME 2550000003216928903. Kontakt osoba, Milica Golubović (sestra Nikolina) -00382 68 863476

Tu je i Vladimir koji ne skriva brigu, ali ni optimizam kada je u pitanju ishod daljeg lečenja brata Nikole.

- Doktori su nam saopštili da je ovo samo početa. Verujemo u uspeh, poručuje Vladimir..

Nikolin saborac iz Sedmog bataljona Petar Vuković organizator je humanitarne akcije .

- Ovo je samo početak. Nadamo se daćemo  uspeti da ovu priču proširimo širom Crne Gore i regiona. Imamo podršku kluba doborvoljnih davalaca krvi Sveti Sava, Miholjski zbor,  pravoslavni zavetnici manastira Tvrdoš, brtastava Čovekoljublje i Ljubi bližnjeg svog, pojedinci, a nadamo se da će i mediji uzeti učešće u ovom uzvišenom činu, kako bi našeg brata Nikolu vratili životu - poručio je Vuković.

I upravo su „Novosti“ – Dopisništvo u Crnoj Gori  dobitnici zahvalnice za praćenje ove humanitarne akcije, kao i drugi mediji i brojni pojedinici koji su pomogli akciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri