NAGRADA ZA "PATRIOTIZAM". Krivokapić stan od 137 kvadrata u Podgorici kupio za svega 18 hiljada evra!

V.K.

27. 02. 2023. u 22:02

JEDAN od vođa suverenističkog bloka na referendumu 2006. godine Ranko Krivokapić, inače počasni predsednik Socijaldemokratske partije i donedavno šef diplomatij,e dobio je od Vlade Crne Gore stan od 137 kvadratnih metara u Podgorici, i to za samo 18.160,14 evra, odnosno 132 evra po kvadratu!

НАГРАДА ЗА ПАТРИОТИЗАМ. Кривокапић стан од 137 квадрата у Подгорици купио за свега 18 хиљада евра!

Ranko Krivokapić, Foto Arhiva Novosti

To pokazuje dokumentacija koju je podgoričkom dnevniku „Danu“ dostavila Uprava za katastar i državnu imovinu. Navodi se da je Krivokapić ugovor o kupovini stana po povoljnim uslovima potpisao sa tadašnjim predsednikom Direkcije za nabavke Blažom Šaranovićem. Bivšem lideru SDP-a i predsedniku Skupštine Crne Gore se debwlo isplatio "patriotizam" pa je svega mesec dana nakon majskog referenduma Ovaj Cuca megalomaski stan kupio je dva dana pre nego što je Crna Gora postala međunarodnio priznata država.

- Kupac (Ranko Krivokapić) je zakupac stana po odluci Komisije za stambena pitanja Vlade Republike Crne Gore od 26. juna 2006. godine. Kupac kupuje, a prodavac (Vlada Crne Gore) prodaje stan po ceni od 21.364,86 evra. Iznos na osnovu gotovinske uplate umanjuje se za 15 odsto i iznosi 18.160,14 evra - navodi se, između ostalog, u ugovoru o kupovini stana koji sa državom potpisao Krivokapić.

Godinu kasnije, vladina Komisija za stambena pitanja, na čijem je čelu tada bio Suad Numanović, donela je zaključak kojim je Krivokapiću omogućeno da sa stanom može otkupiti i zatečene stvari u njemu.

- Kupac (Ranko Krivokapić) kupuje i zatečenu opremu, nameštaj u stanu, u skladu sa zaključkom Komisije za stambena pitanja. Za celokupnu opremu i nameštaj, kupac je dužan uplatiti iznos od 9.022,12 evra - navodi sa u aneksu ugovora.

Prema poslednjem imovinskom kartonu, objavljenom ove godine, Krivokapić, osim stana od 137 kvadrata koji je dobio od Vlade po povoljnim uslovima, poseduje i stan od 74 kvadrata, plus 37 kvadrata potkrovlja, kao i suvlasništvo u tri kuće...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)