NA POMOLU NOVA AFERA U CRNOJ GORI Damjanović: Spajić fiktivno na račun Centralne banke preneo 3,51 milion evra!

M.S.

24. 02. 2023. u 16:16

U CRNOJ Gori na pomolu je nova afera u kojoj je glavni akter lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, koga je zbog poteza dok je bio ministar finansija i socijalnog dtaranja, optužio aktuelni ministar finansija Aleksandar Damjanović, koji je na današnjoj sednici Vlade kazao da je Spajić fiktivno na račun Centralne banke preneo 3,51 milion evra!

НА ПОМОЛУ НОВА АФЕРА У ЦРНОЈ ГОРИ Дамјановић: Спајић фиктивно на рачун Централне банке пренео 3,51 милион евра!

Spajić u Skupštini, Foto skupstina-me

Ministar Damjanović, kazao je da informacijom koju su pripremili zahtevaju da se preispita celi proces zakonitosti emisije obveznica sa praćenjem toka novca, uz pokušaj da se sazna kome je odobren diskont od 3,51 miliona evra koji otvara mogućnost zloupotrebe.
 
-Nekadašnji ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, doneo je rešenje od 23. decembra 2020. godine koje je fiktivno spovedeno kroz Državni trezor sa nalogom da se sredstva u sistemu trezora na 16. decembar 2020. evidentiraju kao priliv sredstava po osnovu emisije od 4,93 miliona (pripadajuća sredstva po osnovu emisije), da se evidentira odliv sredstava od 3,5 miliona (iznos diskonta za emisiju obveznica), odliv sredstava od 1,35 miliona (bankarska naknada) i odliv sredstava od 113,59 hiljada (troškovi vezani za ugovaranje), kazao je Damjanović.
 

Na zahtev Damjanovića Vlada je danas usvojila informaciju prema kojoj će proslediti tužilaštvu dokumentaciju u vezi emisije državnih obveznica iz 2020. godine kako bi se ispitao celi proces zakonitosti i mogućnost zloupotrebe i nezakonitog bogaćenja trećih lica korišćenjem javnih finansija radi sticanja nezakonite dobiti.

-Azbuku finansija ćemo sutra u 14 sati obnoviti na pres konferenciji, na kojoj ćemo predstaviti i tužbu za ove neistine, odgovorio je Spajić.ž, ističući da je to jedini kreditni aranžman do sad da je čitava dokumentacija dostupna javnosti.

-Vaše blaćenje neće proći, kategoričan je Spajić.
 
MEDOJEVIĆ
 
-Vlada je izvela dokazni postupak. Lagan posao za specijalnog tužioca Novovića. Spajić je brutalno opljačkao novac građana koji mu je dat na čuvanje, napisao je na svom Tviter nalogu lider Pokreta za promene Nebojša Medojević, koji tvrdi da je to najteži vid pronevere.
-U zatvor sad!!!, napisao je Medojević.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (1)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)