DIJASPORA I BOŠNJAČKA STRANKA PREDLAŽU: Jedan proevropski kandidat, možda Kenana Strujić Harbić (FOTO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

13. 02. 2023. u 22:36

DIJASPORA i Bošnjačka stranka jedinstvenog su stava kada je u pitanju očuvanje evroatlanskog kursa i građanskog koncepta Crne Gore, odbrane prava dijaspore na administrativnu i svaku drugu vezu sa domovinom i u tom smislu, Bošnjačka stranka ima snažnu podršku dijaspore za svoju politiku koja je u skladu sa tim principima kao i podršku za dosadašnje vođenje politike.

ДИЈАСПОРА И БОШЊАЧКА СТРАНКА ПРЕДЛАЖУ: Један проевропски кандидат, можда Кенана Струјић Харбић (ФОТО)

Foto: BS

To je ocenjeno tokom posete delegacije Bošnjačke stranke udruženjima dijaspore u Njemačkoj, Švajcarskoj i Luksemburgu.

Istaknuto je i da se dijaspora zalaže za jedinstvenog kandidata proevropskog bloka u Crnoj Gori, iz razloga što smatraju da je to najbolja formula da proevropski predsednički kandidat pobedi, ali je, u slučaju da stranački organi Bošnjačke stranke donesu odluku da Bošnjačka stranka ima svog kandidata za predsednika Crne Gore, pružena snažna podrška poslanici Kenani Strujić Harbić.

To je saopšteno iz Bošnjačke stranke Crne Gore, čiji ministri sede u Vladi Dritana Abazovića, ali aktivno pregovaraju sa "suverenističkim blokom" oko DPS, koji ide iz izbornog poraza u poraz.

- Zaključeno je da je ona kvalitetan predlog za tu državničku poziciju, ali i da bi prvi izbor jedne žene, i to iz reda manje brojnog naroda, za predsednicu Crne Gore bio snažan iskorak za našu države prema društvu najrazvijenijih i najdemokratskijih država Evrope i sveta, ali i važna poruka ženama i manje brojnim narodima da žive u društvu jednakih šansi za sve - kažu iz BS.

Iz Bošnjačke stranke je saopšteno da će dijaspora, kao i uvek do sada, biti čvrsto uz građansku i evropsku Crnu Goru i da Crna Gora, i ovog puta, može da računa na svoju dijasporu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki