SVE DUŽI SPISAK KANDIDATA ZA PREDSEDNIKA CRNE GORE: Na crtu će stati i Danilović i Bečić

M. SEKULOVIĆ

13. 02. 2023. u 13:07

GLAVNI odbor Ujedinjene Crne Gore jednoglasno je usvojio odluku o predsedničkim izborima, a njihov kandidat na predsedničkim izborima biće predsednik partije Goran Danilović, saopšteno je u subotu nakon sednice.

СВЕ ДУЖИ СПИСАК КАНДИДАТА ЗА ПРЕДСЕДНИКА ЦРНЕ ГОРЕ: На црту ће стати и Даниловић и Бечић

Foto: Printscreen/Jutjub

- Imamo najboljeg i najozbiljnijeg kandidata koji će Crnu Goru predstavljati ispravno, beskompromisno i pošteno - kazao je dr Vladimir Dobričanin, poslanik u Skupštini Crne Gore.

Time se Danilović pridružio za sada zvanično jedinom kandidatu lideru DF Andriji Mandiću i onima koji su najavili kandidature, funkcioneru Demohrišćanskog pokreta Dejanu Vukšiću, poslanici SDP Draginji Vuksanović Stanković i sudeći po svemu Ivanu Vukoviću koji će najverovatnije predvoditi drugu kolonu "suverenista".

Stigla je najava i da bi lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić mogao da se nađe na listi kandidata za predsednika Crne Gore.

JEDNOSTRANA PODRŠKA

- MI nismo pravili nikakav dogovor, ali mogu da kažem da ćemo ponuditi da potpišemo, da ćemo u drugom krugu podržati bilo kog kandidata. Neka se zna da je DF-u prioritet svih prioriteta da jedan period od 30 godina, koji je poznat kao vladavina DPS-a, stavimo "ad akta" - kazao je Slaven Radunović i istakao da ne bi voleo da Spajić bude diskvalifikovan nekom sudskom odlukom jer to nije viteški.

Ipak naglašava da je Spajić, koji je postao ministar zbog koga su se DF i Demokrate odrekli svega, kazao da ne bi pozvao da se glasa za DF, niti je pozvao da glasa protiv DPS.

- "Evropa sad" zatvorila je vrata za zajednički koalicioni nastup i mi ćemo imati svog kandidata. Mnogo ljudi želi da vidi Aleksu Bečića na tom mestu, ali je finalno da organi Demokrata, odnosno Glavni odbor o tome odluči. Još ima više opcija, čak i onih nestranačkih, odluka će se doneti vrlo brzo, ali Aleksa Bečić ne beži od kandidature - kazao je poslanik Demokrata Dragan Krapović, najavljujući tako još zanimljiviju trku za predsednika Crne Gore.

On smatra da najmanje jedan kandidat izborne većine od 30. avgusta ulazi u drugi krug.

U Demokratskom frontu uvereni su u pobedu svog kandidata, lidera ovog pokreta i Nove srpske demokratije Andrije Mandića.

- Tokom ove kampanje očekujemo razna podmetanja, spinovanja, prljavu kampanju, ali mi nećemo da idemo tim putem i ništa nas ne može sprečiti da, zajedno sa građanima, dođemo do pobede. I jedno je sigurno - predsednik Crne Gore će biti Andrija Mandić - ubeđen je poslanik Nove Jovan Vučurović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)