IZGUBILA TORBICU SA 5.000 EVRA: Zahvaljujući poštenom Crnogrcu, Trukinji vraćen novac

I. D. S.

13. 02. 2023. u 17:52

DRŽAVLjANKA Turske imala je juče sreću da  torbu sa prelo 5.000 evra, koju je izgubila, pronađe pošteni nalazač.

ИЗГУБИЛА ТОРБИЦУ СА 5.000 ЕВРА: Захваљујући поштеном Црногрцу, Трукињи враћен новац

Foto V. K.

Naime, Maraš Dedvukaj u restranu u blizini Podgorice, juče je našao je torbu sa dokumentima i novcem.

- Bio sam na nekom sastanku gde je bilo oko 20 ljudi. Svoje mesto u restoranu napustili smo kako bismo ručali u drugom dijelu lokala. Kada sam se vratio, uzeo sam svoju dokumentaciju na kojoj je bila ženska torbica. Lokal je već bio prazan. Mislio sam da je u pitanju novčanik moje sekretarice i ponio sam je sa sobom - priča  Dedvukaj.

Kako dodaje,  bilo neprijatno da otvara novčanik, ali dćć je bio siguran da pripada sekretarici jer je sjedela pored njega pre nego što je otišla sa sastanka.

Kada je stigao kući Dedvukaj je za svaki slučaj otvorio novčanik da proveri da li pripada sekretarici i ostao je bez teksta. U novčaniku su bila dokumenta turske državljanke i novac.
- Prvo sam odlučio da pozovem vlasnika restorana kako bih ga pitao da li se javljao neko ko je nešto izgubio. Imao sam plan da zovem Ambasadu ukoliko to ne uspe. Vlasnik mi je, srećom, kazao da je jedna žena izgubila novčanik sa novcem i celom dokumentacijom. Ja sam kazao da se vraćam odmah da joj to donesem - kazao je Dedvukaj.
Kada je vratio torbu, državljanka Turske Guluzar Merve želela je da ga časti deo novca, što je on kategorički odbio.
- Došla sam u Crnu Goru jer sam čula da tu žive dobri ljudi. Ovo mi je najbolji primjer da nisam pogrešila - kazala je Merve Dedvukaju.
- Bio sam veoma srećan što sam pronašao taj novčanik kako bi on bio sigurno vraćen vlasnici. Ovo nije moje, već Božje delo - poručio je Dedvukaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)