UMESTO NA SANKAMA, DEDA MRAZEVI STIGLI - SAJLAMA: Novogodišnja atrakcija oduševila Barane (VIDEO)

B. DABIĆ

01. 01. 2023. u 16:35

POSLEDNjEG dana 2022. godine Barani su dočekali i Deda Mraza. I to ne jednog, već trojicu.

УМЕСТО НА САНКАМА, ДЕДА МРАЗЕВИ СТИГЛИ - САЈЛАМА: Новогодишња атракција одушевила Баране (ВИДЕО)

foto: B.Dabić

I dok u predelima pod snežnim prekrivačem Deda Mraz dolazi na sankama, u  Baru su se  tri Deda Mraza  spustila sajlama sa krova robne kuće. Ovaj objekat, jedan od simbola grada asocira na planinski vrh pa su maštoviti momci iz “Black Stone Montenegro” izveli spekatularan performas.

Mašući mališanima sa visina izazvali su oduševljenje i dece i odraslih. To nije bilo sve, po ustaljenoj tradiciji usledila su fotografisanja sa Deda Mrazom..

- Deca su bila  oduševljena. Dočekali su nas  njihovi osmesi, aplauzi, zagrljaji prilikom fotografisanja. Hepening je  opravdao očekivanja - kazao je  inicijator ideje i jedan od Deda Mrazova Darko Pepđonović.

On i njegove kolege Božo Pejović i Mirko Bulatović su zaposleni u Službi zaštite i spasavanja Bar, tako da je spuštanje sa nekoliko destina metara za njih “lak posao”. Ovaj je imao posebno zadovoljstvo jer su deci podelili više od 2.000 čokoladica.

- Ulazili smo i u vatru i u različite situacije, ali ushićena deca, njihovi pogledi i iščekivanje i kod nas su izazvali divne emocije - ističe Pepđonović.

Ova ideja nastala je pre tri godine, ali zbog pandemije korona virusa, realizovana je tek za Novu 2023.

- Nakon što sam predstavio ideju čelnim ljudima u TO Bar, odmah su je prihvatili i krenuli u realizaciju. Nadam se u godinama koje su pred nama da će biti sličnih akcija i ideja, i da će silazak Deda Mraza sa poklonima za decu postati tradicija i nezaobilazan deo novogodišnjeg programa - kaže Pepđonović.

U sklopu Programa za decu, poslednjeg dana 2022.  su na Trgu Vladimira i Kosare, nastupili Dečji hor Antivari i hora Muzičke škole „Petar II Petrović Njegoš“, predviđeni Mirom Kruščićem, a uz učešće i Aleksandre Vojvodić Jovović, koji su izveli neke od najpoznatijih novogodišnjih i božićnih numera na našem i engleskom jeziku. U nastavku programa, učestvovao je i poznati pesnik Rajko Joličić.

BONUS VIDEO -SENZACIJA KAKVA SE RETKO VIĐA: Pirotehničko-laserski šou sa Kule Beograd iz vazduha

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!