MELJINE NA PUTU OZDRAVLJENJA: Od 1. januara istureno odelenje Bolnice Kotor

V.V.

24. 12. 2022. u 22:23

OD 26. decembra napokretnosti Bolnice Meljine preuzeće Uprava za katastar i imovinu pa će ova zdravstvena ustanova već od 1. januara 2023. funkcionisati kao istureno odelenje JZU opšta bolnica Kotor.

МЕЉИНЕ НА ПУТУ ОЗДРАВЉЕЊА: Од 1. јануара истурено оделење Болнице Котор

Foto:V.V.

Tako će biti rešen problem star desetak godina ali i status oko 150 zaposlenih, a građanima Herceg Novog biće osigurana adekvatna zdravstvena zaštita na sekundarnom nivou, saopštio je nedavno  direktor Fonda za zdravstveno osiguranje i član Komisije za rešavanje problema ove ustanove, dr Vuk Kadić.

- U Bolnici je sada stalno zaposleno  11 lekara, četiri lekara koji su penzioneri, ali rade puno radno vreme, oko 60 zaposlenih medicinskog kadra i 68 do 70 nemedicinskog kadra. Govorimo o 150 ljudi odnosno porodica koje su  direktno vezane za opstanak ove zdravstvene ustanove – naveo je Kadić.

Prema njegovim rečima preuzimanje nepokretnosti od Uprave za katastar i imovinu je početak procesa uvođenja Bolnice u sistem javnog zdravstva, za šta do sada nije postojao način, jer je bolnica bila privatna zdravstvena ustanova u stečaju.

Bolnica se održala  na entuzijazmu zaposlenih kojima je Kadić zahvalio kao i građanima Herceg Novog, što su imali razumevanja. Prema njegovoj oceni dugogodišnji problem je u ovoj fazi rešen na zadovoljstvo svih i zaposlenih u Bolnici  i građana, ali i članova Komisije.

Odluka Vlade Crne Gore da Uprava za katastar i imovinu preuzme nepokretnosti Bolnice, do sada je bila pod oznakom interno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri