ODREDILI MU PRITVOR DO 30 DANA: Bivši direktor Uprave carina ostaje iza rešetaka

Novosti online

23. 12. 2022. u 21:20

BIVŠEM direktoru Uprave prihoda i carina Radu Miloševiću određen je pritvor u trajanju do 30 dana.

ОДРЕДИЛИ МУ ПРИТВОР ДО 30 ДАНА: Бивши директор Управе царина остаје иза решетака

Rade Milošević, Foto V. K.

Odluku je nakon današnjeg saslušanja donio sudija za istragu Goran Šćepanović, a na predlog specijalnog tužioca Jovana Vukotića.

Branilac osumnjičenog za stvaranje kriminalne organizacije koja je švercovala cigarete, advokat Vladan Bojić, ranije je kazao da je sudu predložio alternativne mere - oduzimanje putnih isprava i zabranu napuštanja mesta boravišta. Bojić je rekao i da je specijalni tužilac donio naredbu o sprovođenju istrage protiv Miloševića, ali da je u njoj izmenio vremensku odrednicu i da njegov branjenik sada nije osumnjičen da je u aprilu formirao kriminalnu organizaciju, već u maju.

- Neprihvatljivo mi je da za tri meseca - od 30. juna, kada je bilo prvo čuveno spaljivanje do kraja seprembra, okrivljeni Rade Milošević može biti paradigma šverca cigareta Crne Gore, koja je prepoznata na svim meridijanima. To je groteska - rekao je advokat.

Sinoć, nakon saslušanja Miloševića u Specijalnom državnom tužilaštvu, advokat je kazao da njegovog klijenta sumnjiče da je u aprilu formirao kriminalnu grupu, iako je tek u maju imenovan za direktora Uprave prihoda i carina.

BONUS VIDEO - ODREĐENO MU ZADRŽAVANjE DO 72 SATA: Rade Milošević saslušan u Specijalnom tužilaštvu u Podgorici

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)