ISKLJUČILI ŠKOLI STRUJU U ZNAK UPOZORENJA: TV Pljevlja u finansijskim problemima, a plaćaju tuđe dažbine

M. D.

15. 12. 2022. u 08:30

LOKALNI javni emiter Radio-televizija Pljevlja u utorak je na nekoliko sati isključio grejanje i struju Osnovnoj školi za srednje muzičko obrazovanje, koja je smeštena u istoj zgradi u nekadašnjem Akademskom centru.

ИСКЉУЧИЛИ ШКОЛИ СТРУЈУ У ЗНАК УПОЗОРЕЊА: ТВ Пљевља у финансијским проблемима, а плаћају туђе дажбине

Foto: RTV Pljevlja

Direktor ove lokalne televiziji Dejan Miličić je kazao da su bili prinuđeni na ovaj potez i da su to uradili u znak upozorenja.

- Za ove četiri godine od kada smo u istom objektu sa Muzičkom školom za osnovno muzičko obrazovanje u Pljevljima za troškove grejanja i struje potrošili smo negde oko 65 do 70 hiljada evra. Muzička škola je za to vreme abolirana od te obaveze - kazao  je Miličić.

Prema njegovim rečima, više puta se poslednjih godina obraćao ministrima prosvete i drugim državnim službama na razne adrese kako bi se rešilo pitanje plaćanja struje i grejanja Muzičke škole.

- Današnja struktura vlasti naše zahteve stavlja ad akta i mi smo bili prinuđeni da na kratko vreme isključimo struju i grejanje, koje je na struju, kao znak opomene i da se nadamo da će neko doći ili nas pozvati i pitati koliko plata kasnimo sa isplatom, kako živimo, kako radimo i kako plaćamo tuđe troškove - rekao je Miličić.

Prema rečima Miličića, oni su predlagali da se utvrdi koliko je do sada dato po tom osnovu i šta će se raditi ubuduće.

- Poslednji predlog je išao za 25 hiljada evra nadoknade za prethodne četiri i po godine i da komisija predloži sledeća rešenja. Mi smo predložili da sledeće četiri i po godine ili pet plaća struju, odnosno grejanje Ministarstvo prosvete, pa da mi za naredne četiri i po godine budemo relaksirani ovih obaveza. A ovo do sada očekujemo da nam do Nove godine Ministarstvo prosvete plati naših 25.000 aproksimativnih troškova za Muzičku školu - rekao je Miličić.

On napominje da na njihove zahteve i predloge niko ne odgovara.

- Povratne informacije koje smo dobijali bile su da je sistem pao zbog sajber napada, da oni naše mejlove nisu dobili. Šta je bilo sa našom poštom preko poštanskog faksa ja ne znam - rekao je Miličić.

On je kazao da će ukoliko ne bude reakcije od nadležnog ministarstva videti koje će mere dalje preduzeti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)