DOJAVE O BOMBAMA SLAO MALOLETNIK IZ ČEŠKE: Uprava policije Crne Gore - lažne pretnje stižu i od dece stare 14 godina

M. SEKULOVIĆ

14. 12. 2022. u 17:48

LAŽNE dojave o navodno podmetnutim bombama u stotinak škola u Croj Gori, slao je maloletnih iz Češke, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

ДОЈАВЕ О БОМБАМА СЛАО МАЛОЛЕТНИК ИЗ ЧЕШКЕ: Управа полиције Црне Горе - лажне претње стижу и од деце старе 14 година

Foto: S. Đokić

- Uprava policije obaveštava javnost, a posebno roditelje osnovaca i srednjoškolaca, kao i prosvetne radnike, koji su bili direktno pogođeni lažnim dojavama o bombama u školama širom Crne Gore poslednja dva dana, da je ovo krivično delo počinjeno sa teritorije Republike Čečke, a počinilac je strani državljanin - maloletnik iz Češke koji nije povezan sa Crnom Gorom - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Iz policije podsećaju da je poslednjih pola godine bilo deset lažnih dojava o bombama u školama i drugim institucijama.

- Ti slučajevi su u najvećem broju rešeni uz identifikovane počinioce ili forenzičke, odnosno operativne podatke preko kojih se može doći do izvršioca u narednom periodu. Sa zabrinutošću ukazujemo da se radi primarno o maloletnicima, a bilo je i slučajeva da su i mlađi od 14 godina - kažu iz policije i napominju da su ovakve i slične aktivnosti, korišćenje jednokratnih mailova, kao i nekih internet sajtova za anomizaciju i kamufliranje IP adresa sve prisutnije, posebno u vršenju krivičnih dela iz oblasti kompjuterskog kriminala.

Crnogorska policije napominje da je ova problematika još izraženija u zemljama iz regiona, ali i po poslednjim obaveštenjima Europola i u zemljama Evropske unije.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!