PRETRESI U SPUŽU: Akcija policije nakon novog bacanja bombe na kuću rukovodioca

Tanjug

04. 12. 2022. u 23:01

NAKON što je danas po drugi put bačena bomba na kuću načelnika Istažnog zatvora Spuž Predraga Spasojevića, rukovodstvo Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Crne Gore (UIKS) pokrenulo je novu akciju pretresa zatvoreničkih ćelija u toj kaznenoj ustanovi radi pronalaska nedozvoljenih predmeta.

ПРЕТРЕСИ У СПУЖУ: Акција полиције након новог бацања бомбе на кућу руководиоца

Foto: V. N.

Pretresi u zatvoru Spuž su učestali u poslednje vreme, a policija je nedavno pronašla više mobilnih telefona, špriceve, tablete i ostale nedozvoljne predmete, prenosi RTCG.

Kako su preneli crnogorski mediji, načelniku Istražnog zatvora Predragu Spasojeviću danas je opet bačena bomba u dvorište kuće, a on je za portal RTCG potvrdio da bomba nije eksplodirala.

On je izrazio nezadovoljstvo istragom i reakcijom institucija, optužio nadležne da su ili nesposobni ili korumpirani i izrazio uverenje da nije reč o upozorenju, već o pokušaju ubistva.

- Apsolutno sam nezadovoljan odgovorom institucija na ovu situaciju. Očigledno su institucije ili nesposobne ili korumpirane. Ne može niko da me ubedi da ne mogu da reše ovo, ovo je veoma jednostavna stvar. Imali su sumnjive ljude, imali su organizovanu grupu koja je to mogla da uradi, imali su mesto, vreme, način izvršenja i nisu odreagovali. U pitanju je ili nesposobnost ili korupcija. Ništa drugo ne može biti -  ocenio je Spasojević. 

Spasojević podseća da je pre mesec dana dobio prve pretnje, ali da, kako ističe, nadležni nisu ništa preduzeli.

- Dobio sam brojne poruke podrške, ministar je rekao da će me zaštiti i evo kako me je zaštitio. Podrška je jedno, a rad na terenu je nešto drugo -  zaključio je Spasojević.

Ovo je drugi put u poslednjih sedam dana da je izvršen napad na kuću Predraga Spasojevića.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)