EKSPLOZIV BIO PUNJEN GELERIMA: Bombaška noć na Rimskom trgu u Podgorici

S. ĐOKIĆ

24. 11. 2022. u 07:37

IMPROVIZOVANA eksplozivna naprava koja je u sredu, dva sata posle ponoći, postavljena ispred kafića "Salvador" na Rimskom trgu u Podgorici, bio je napunjen gelerima. Ovo saznanje "Novostima" je potvrdio izvor iz istrage.

ЕКСПЛОЗИВ БИО ПУЊЕН ГЕЛЕРИМА: Бомбашка ноћ на Римском тргу у Подгорици

Foto S. Đokić

U eksploziji nije bilo povređenih ali je pričinjena velika materijalna šteta kako na samom lokalu koji je bio meta bombaškog napada, tako i na tri okolna objekta, na kojima su popucala stakla. Identitet osobe koja je aktivirala napravu još nije poznat.

- Da je namera bila što veće demoliranje ovog lokala za sada ukazuju prvi rezultati istrage. Naime, tokom uviđaja je utvrđeno da je eksploziv bio napunjen gelerima, pojašnjava naš sagovornik.

"Obaveštavam vas da je nadležni državni tužilac naložio odgovarajuća veštačenja i izuzimanje snimaka sa nadzornih kamera", odgovoreno je "Novostima" iz Osnovnog državnog tužilaštva, na upit o detaljima ovog napada.

Foto S. Đokić

Restoran "Salvador" je od nedavno u vlasništvu Nikole Rajkovića sa Cetinja, koji ima i restoran "Nevjesta Jadrana" na NJegušima.

Tri sata nakon eksplozije, podgorička policija je ponovo bila na terenu i to nakon dojave da su u naselju Konik uništena dva automobila.

"Reč je o paljenju. Nepoznata osoba polila je dva vozila zapaljivom tečnošću najverovatnije benzinom, a potom zapalila vatru. Reč je o automobilima "škoda" i "golf".

U ovom događaju takođe nije bilo povređenih, ali je pričinjena znatna materijalna šteta, objasnio je naš sagovornik.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PORODILA SE NATAŠA KOVAČEVIĆ: Lepe vesti u domu košarkašice, beba dobila moćno ime (FOTO)