BIVŠI RADNICI VEKTRA BOKE ISTRAJNI: Posle Herceg Novog protestovaće 23. novembra u Podgorici

V.V.

18. 11. 2022. u 16:10

KAO da nema kraja nevoljama bivših radnika Vektra Boke koji su i danas uprkos kiši i vetru blokirali saobraćaj na magistrali u blizini nekadašnjeg, sada napuštenog i ruiniranog Bokinog motela Dubrava, na Savini.

БИВШИ РАДНИЦИ ВЕКТРА БОКЕ ИСТРАЈНИ:  После Херцег Новог протестоваће 23. новембра у Подгорици

Foto: V.V.

Još jednom su pozvali tužilaštvo da ispita privatizaciju HTP Boka a sve druge nadležne insititucije da im konačno pomognu da ostvare svoja potraživanja.

U zakonu piše da se odluke Ustavnog suda moraju poštovati, ali to izgleda za nas  ne važi, poručili su okupljeni na protestu. Predsednik organizacije „Bivši radnici Vektra Boke“ Đorđe Rajak ocenio je da tužilaštvo ćuti i izviđa sve što se dešava dugih sedam godina. Za to vremen postoji više od 20 prijava radnika u tužilaštvu, a za svaku sumnju tvrde da je opravdana i argumentima potkrepljena.

-Poreska uprava, vodeća među ustanovama u državi, nemoćna je da sprovede stečaj kroz koji su oštećeni radnici, a drugi naplaćuju novac, koji smo mi zaradili, kazao je Rajak.

Za sredu 23. novembra zakazan je protest radnika u Podgorici, ispred zgrade Tužilaštva i Vlade Crne Gore. Zatražen je prijem kod specijalnog državnog tužioca uprkos tome što ni nakon prethodnog prijema kod premijera nije bilo konkretne pomaći u rešavanju njihovih problema.

– Premijer je rekao da će tražiti pismeno izjašnjenje svih relevantnih institucija i za koje smo argumentovali da su zatajili. To su pravosuđe, tužilaštvo, Privredni sud, poreska uprava, Centralna banka, navodi Rajak.

-Tri puta smo napismeno tražili da objasne gde je nestao novac od poslovanja Vektra Boke i na čiji račun se uplaćuje, kazao je Rajak. Poziv da objasni gde je novac od zakupa Bokinih objekata upućen je i sekretaru društva.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024