MANDIĆ: Milo neće kompromis! Ispitati da li je povredio Ustav

V.K.

09. 11. 2022. u 15:08

NEDOLAZAK predsednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića na sastanak poruka je da oni ne žele kompromis – ocenio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić na konferenciji za novinare nakon što su napustili sastanak sa predsednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović.

МАНДИЋ: Мило неће компромис! Испитати да ли је повредио Устав

Foto Profimedia

- Mi nastavljamo dalje, postoji većina. Izabraćemo, verujem, i novu vladu, a onda ćemo na izborima, verujem prvo predsedničkim, videti koliki je pad DPS-a, naveo je Mandić, dodajući i da kandidati za Ustavni sud nisu delovi partija već stručnjaci. - DPS-u je nezamislivo da se za sudije mogu izabrati slobodni ljudi. Znate da nismo glasali za članove Sudskog saveta, ali smo u drugom krugu glasali za jednog člana. Dobro bi bilo da DPS sledi našu logiku, pa da izabere dva-tri člana Ustavnog suda. Naša poruka je da kao 41 poslanik utvrdimo naše odnose kroz izbor nove vlade.

Mandić veruje da će Ustavni sud, kada se izabere, utvrditi da predsednik jeste povredio Ustav.

- Ne morate da mislite da bi se danas nešto spektakularno desilo, sama poruka da ne dolaze Đukanović i (Raško) Konjević nama govori da oni ne žele da prave širi dogovor - ocenio je Mandić i obavestio je da će danas ili sutra vratiti u proceduru inicijativu da se utvrdi je li predsednik Crne Gore Đukanović povredio Ustav.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)