TRAŽE VANREDNE IZBORE I POVLAČENJE ZAKONA O PREDSEDNIKU: U Podgorici protest pristalica Mila Đukanovića (FOTO/ VIDEO)

V.K.

08. 11. 2022. u 18:33 >> 19:01

OKUPILI su se večeras poristalice šefa države i lidera Demokrastke partije socijalasta Mila Đukanovića na protesni skup koji su uz pomoć koalicionih partnera organizovali ispred zgrade Skupštine Crne Gore, koju čuva jako policijsko obezbeđenje, a od članova i simpatizera nekada moćne vladajuće partije deli samo zaštitna ograda. 

ТРАЖЕ ВАНРЕДНЕ ИЗБОРЕ И ПОВЛАЧЕЊЕ ЗАКОНА О ПРЕДСЕДНИКУ: У Подгорици протест присталица Мила Ђукановића (ФОТО/ ВИДЕО)

Foto: V. Kadić

Protest ispred zgrade Skupštine, gde su pristalice aktuelnog šefa države Mila Dukanovića, odvija se bez njegovog prisustva. Sa Milom u srcu ali bez njega fizički prisutnog, poruka je okupljenih članova DPS-a i ostalih koalicionih stranaka.

Izvršni direktor foruma slobodnih građana "Luča" Nebojša Mrvaljević kazao je da želi jasno i glasno da poruči - "ima nas". On je poželeo dobrodošlicu svim građanima, rekavši da se večeras pruža podrška evropskoj, modernoj i naprednoj Crnoj Gori.

- Dobrodošli na skup na kojem građanke i građani Crne Gore ujedinjeni bez obzira na političke i druge razlike, zajedno brane institucije i dostojanstvo naše zemlje - poručio je.

On je skrenuo pažnju i da se ne dozvole bilo kakve provokacije i da skup bude dostojanstven i civilizovan.

- Pokažimo razliku između pristojne Crne Gore i one druge koja ovih dana ruši institucije i ruši našu državu - dodao je Mrvaljević.

MILO U EGIPTU

Podršku protesnom skupu čiji je cilj vraćanje kredibiliteta i legitimiteta institucijama i zaštita Crne Gore, uputio je predsednik države ilider DPS-a Milo Đukanović, koji se trenutno nalazi u Šarm EL Đeiku (Egipat) na samitu svetskih lidera o klimi.

On je kao jedan od organizatora skupa pročitao zahteve koje pokret "Luča" ima, a odnose se na prvobitni zahtev da neustavni i, kako kaže, pučistički Zakon o predsedniku bude povučen i time se spreči rušenje ustavnog poretka Crne Gore.

- Zahtevamo dogovor o izboru sudija Ustavnog suda, kako bismo imali funkcionalnu jednu od najvažnijih institucija u zemlji i kako bi se stvorili preduslovi za održavanje izbora. Zahtevamo i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, kako bi Crna Gora što pre dobila državno odgovornu Vladu koja će štititi interese države i raditi u korist građana - kazao je Mrvaljević.

Okupljeni su uzvikivali ružne reči Dritanu Abazoviću, a Nikola Zirojević (Socijaldemokrate) im je odgovorio - "Ne vređajte LGBT populaciju".

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna