MILAN KNEŽEVIĆ TVRDI: ANB prisluškivala mitropolita Amfilohija i Milivoja Katnića

V.K.

08. 11. 2022. u 16:35

JEDAN od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević ukazao je o zloupotrebama Agencije za nacionalnu bezbednost.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ ТВРДИ: АНБ прислушкивала митрополита Амфилохија и Миливоја Катнића

Foto: Arhiva "Novosti"/Printskrin Youtube

Knežević je dodao da je prisluškivan i bivši specijalni tužilac Milivoje Katnić, a napomenuo je da je osim DF-a vršeno i prisluškivanje i najbližih saradnika Mila Đukanovića. 

- Sazvao sam konferenciju za medije da bi postavio pitanje nadležnim institucijama da li je ANB, imajući u vidu zapisnike i dokumentacije koje poseduje, protivzakonito prisluškivala države institucije, čelnike tih institucija i zaposlene. To je odgovor koji moramo da dobijemo, jer se radi očigledno o brutalnoj višedecenijskoj zloupotrebi ANB - poručio je Knežević.

Dodao je da je dobio i anonimno pismo od čoveka koji je zabrinut za njegovu bezbednost. 

- Taj čovek je primetio da duži vremenski period vozila kruže oko kuće Kneževića. Taj čovek tvrdi da je prepoznao vozača koji je službenik ANB-a, imena V. I, a koji je u određenim prijateljskim odnosima sa jednom tužiteljkom. Da ne bih ogrešio dušu, jer ovih dana otvaram ozbiljne bezbednosne teme, ostavljam mogućnost ANB da proveri moje navode, Upravi policije i SDT da provere ovo što sam sada pročitao kao anomnimno pismo, a odnosi sa na moju ugroženu bezbednost - dodao je Knežević, pokazujući nekoliko dokumenata, koja, kako je dodao, potvrđuju da je ANB u kontinuitetu prisluškivala ne samo njega, Andriju Mandića i pokojnog mitropolita Amfilohija, već brojne funkcionere iz tih institucija.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije