SVEŠTENIKU ZABRANILI DA GLASA: Skandal na izborima u Crnoj Gori, oca Branka odbili zbog - mantije

V. K.

23. 10. 2022. u 13:07

SVEŠTENIKU Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve, ocu Branku Tapuškoviću, danas nije dozvoljeno da glasa u mantiji na biračkom mestu 24-D u osnovnoj školi Dr Dragiša Ivanović na Zlatici!

СВЕШТЕНИКУ ЗАБРАНИЛИ ДА ГЛАСА: Скандал на изборима у Црној Гори, оца Бранка одбили због - мантије

Foto: Privatna arhiva

Obrazloženje je da uniformisana lica ne mogu da glasaju, pa nije dopušteno ni policajcima ni vatrogascima da glasaju u uniformi.

Sveštenik Branko Tapušković je povodom ovog događaja kazao da se ovo ne sprovodi na svakom mestu te da je njegov kolega saslužitelj uredno glasao u mantiji.

- Sveštenik može skinuti mantiju i glasati u civilu, ali to nije mogućnost za monahe i monahinje koji moraju nositi mantiju, shodno njihovom poslušanju i monaškoj zakletvi - prokomentarisao je ovu odluku otac Branko Tapušković.


BONUS VIDEO - MILO SA ŠKALjARCIMA: Abazović o vezama vlasti Crne Gore sa kriminalcima i kriminalnim radnjama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)