ANB U DUVANSKOM DIMU: Medojević - U Crnoj Gori je to još od 1993, kako kaže, "državni posao"

V.Kadić

14. 10. 2022. u 19:33

JEDAN od lidera DF i predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević povodom najaktuelnijih dešavanja vezanih za šverc cigareta, kazao je da je to u Crnoj Gori od 1993. godine "državni posao".

АНБ У ДУВАНСКОМ ДИМУ: Медојевић - У Црној Гори је то још од 1993, како каже, државни посао

B.D.

- Isto kao što je DPS švercovao cigarete, tako je to radila vlast od 30. avgusta 2020. godine - kazao je Medojević novinarima, i optužio bivšeg i sadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića, Dritana Abazovića i bivšeg ministra finansija Milojka Spajića da su omogućili nastavak šverca.

Foto: Novosti

Logističku podršku šverca daje Agencija za nacionalnu bezbednost. Projekat je sprovodila vlada, ranije DPS, a ključni novac su dobijala braća Đukanović, agenti ANB-a i ljudi koji su osnivali firme koje se time bave. Nijedan šleper ne može izaći iz Luke Bar, a da to ne znaju premijer, direktor policije i ostali zvaničnici.

Foto DF

Nebojša Medojević

Tri meseca nakon izbora nije bilo šverca, da bi odjednom, na proleće krenuo intenzivni šverc cigareta preko Luke Bar i preko pedeset šlepera je izvedeno iz luke i prošvercovano. Videli smo kakva je bruka bila kad je Rade Milošević izgubio jedan od dva kamiona. Videli smo komunikaciju Miloša Medenice koji je naveo kako je izvukao kamion cigareta.

KLjUČNI IGRAČI

Medojević je ustvrdio da Demokratskom frontu upravo zbog šverca nije bilo dozvoljeno da obavlja vlast, a ne zbog izostanka međunarodne podrške. Uveren je da je ANB od početka učesnik u švercu cigareta, upiruću prstom u Zorana Lazovića i Duška Golubovića kao "ključne igrače" jednog od najvećih narko-kartela u Evropi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)