PLATA 1.000 EVRA ILI ŠTRAJK: Prosvetari u Crnoj Gori još čekaju odgovor ministarstva

I. D. S.

04. 10. 2022. u 06:40

SINDIKAT prosvete u Crnoj Gori još nije dobio odgovor resornog ministarstva u vezi sa nizom zahteva, među kojima je i povećanje zarada nastavnicima na oko 1.000 evra.

ПЛАТА 1.000 ЕВРА ИЛИ ШТРАЈК: Просветари у Црној Гори још чекају одговор министарства

Foto Printskrin

Kako su poručili iz te radničke organizacije, još uvek čekaju povratnu informaciju, ali ukoliko se ne odobri značajnije povećanje plata prosvetarima, spremni su, kako ističe predsednk sindikata Radomir Božović, da štrajkuju.

Resorni ministar nedavno je kazao da je trenutno nerealno očekivati toliko povećanje, pa ostaje da se vidi šta će ponuditi nastavnicima.

- Pregovori su u toku, a Izvršni odbor sindikata stav će zauzeti nakon zvanične ponude Vladinog resora. Ako ponuda ne bude zadovoljavajuća, postoje i drugi oblici sindikalne borbe, kao što su protesti i štrajk - rekao je Božović.

- Ne umanjujem značaj ostalih profesija, ali doktor medicine ima duplo veći koeficijent nego profesor u srednjoj ili osnovnoj školi. Lekarima su plate povećane od 35 do 60 i više odsto. Tako lekar početnik ima koeficijent 15,99, a mi 7,67. I treba uvećati njihove zarade, ali ni mi nismo naše diplome kupovali na trafici - kazao je Božović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)