DANIJELA ĐUROVIĆ ODBILA PREDLOG PARLAMENTARNE VEĆINE: Još uvek ništa od postupka o Milovoj povredi Ustava

V. K.

01. 10. 2022. u 14:51

ŠEFICA crnogorskog parlamenta Danijela Đurović odbila je predlog parlamentarne većine za pokretanje postupaka za utvrđivanje da li je predsednik Crne Gore Milo Đukanović povredio Ustav i postupka za njegovo razrešenje.

ДАНИЈЕЛА ЂУРОВИЋ ОДБИЛА ПРЕДЛОГ ПАРЛАМЕНТАРНЕ ВЕЋИНЕ: Још увек ништа од поступка о Миловој повреди Устава

Foto Skupština CG

U dopisu ona navodi da predlog treba upodobiti tako da dva postupka moraju biti odvojena i usklađena sa Ustavom Crne Gore i poslovnikom Skupštine.

- Te faze su prepoznatljive i u samom naslovu dostavljenog predloga, ali su u njemu naznačene kao jedan postupak. Ukazujem da je odredbama člana 98 Ustava Crne Gore i članovima 184, 185 i 186 Poslovnika Skupštine Crne Gore procedura jasno precizirana. Naime, iz navedenih propisa nedvosmisleno proizilazi da je u konkretnom slučajju potrebno ispraviti dostavljeni akt i nasloviti ga kao predlog za pokretanje postupka da li je predsednik Crne Gore povredio Ustav. Tek nakon završene procedure po tom predlogu i usvajanja odluke Skupštine da je predsednik povredio Ustav, stiču se uslovi da se predloži dalji nastavak postupka i saglasno ispunjenosti uslova podnese predlog za razrešenje - navela je Đurović.

- Pošto je dostavljenim aktom objedinjen predlog za dva postupka, u skladu sa odredbama člana 132 stav 1, a u vezi sa članom 154 stav 1 poslovnika Skupštine Crne Gore, obaveštavam ih da je potrebno da dostavljeni predlog isprave i usklade sa odredbama poslovnika. Potrebno je da ga formulišete kao predlog za pokretanje postupka da li je predsednik Crne Gore povredio Ustav, te pozivam da u tom smislu upodobe predlog. 

BONUS VIDEO: USNIJA REDžEPOVA - Oživela Koštanu, pevala vatreno, plesala kao Šeherezada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki