OVO JE UDAR NA CELI SRPSKI NAROD: Vladimir Božović o odluci da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru (VIDEO)

Novosti online

01. 10. 2022. u 12:45

AMBASADOR Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović, ocenio je da je odluka da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru udar na celi srpski narod.

ОВО ЈЕ УДАР НА ЦЕЛИ СРПСКИ НАРОД: Владимир Божовић о одлуци да му се забрани улазак у Црну Гору (ВИДЕО)

Foto Novosti

On je objavio video snimak sa graničnog prelaza Dračenovac sa Srbijom, na kojem, kako je kazao, čeka da mu bude uručeno rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru.

- Zabrana je doneta na zahtjev Sava Kentera, direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), pod obrazloženjem da sam pretnja za nacionalnu bezbednost Crne Gore. Dakle, skandal neviđenih razmjera, nečuveno i suprotno Ustavu i zakonima Crne Gore i svih evropskih standarda i normi, kojim mi se zabranjuje da uđem u zemlju kojoj sam rođen, u kojoj mi žive roditelji, sestre, rodbina, prijatelji, kumovi, u kojoj su grobovi mojih predaka, u kojoj su se moji preci borili za krst časni i slobodu zlatnu“, rekao je Božović u snimku objavljenom na Instagramu.

Dodao je da mu "ulazak zabranjuju oni koji su pobeđeni na demokratskim izborima u avgustu 2020. godine, grubo zloupotrebljavajući ustavna i zakonska ovlašćenja".

- Ja ću se naravno žaliti na ovo rešenje, očekujem reakciju Republike Srbije, predsednika vlade i celog srpskog naroda, srpskog patrijarha i naše crkve, jer ovo nije udar na mene i moju porodicu, ovo je udar na sve Srbe u Crnoj Gori i na sve Srbe gde god da žive, da im se pokaže da oni nisu demokratski narod, da nisu narod dostojan da im se poštuju osnovna ljudska građanska i verska prava i slobode - ocenio je on.

Tvrdi da se nikad nije mešao u unutrašnje stvari Crne Gore, niti da je ikada dobio nalog od predsednika Srbije da učini bilo šta protiv Crne Gore, njenih organa vlasti ili njenih interesa.

- Borio sam se za najbolje, bratske i prijateljske odnose Crne Gore i Srbije, da budemo najbliža braća, prijatelji, najbliže dve članice Ujedinjenih nacija, ali nažalost eto, to sve nije moglo da bude i evo već drugi put prognani postaje izgnani. Postajem čovek kome se zabranjuje ulazak u svoju zemlju rođenja. Zaista sramno i nečuveno i učiniću sve da o ovome obavestim sve relevantne međunarodne organizacije, pošto je ovo suprotno evropskoj konvenciji o ljudskim pravima i slobodama, suprotno Bečkoj konvenciji. I sam čin proterivanja nije zasnovan ni na jednom zdravom i valjanom razlogu. Ovo takođe predstavlja čin samovolje direktora ANB i pozivam sve nadležne u Crnoj Gori da reaguju na ovo i zaštite Ustav i zakone Crne Gore, da poštuju crnogorsku tradiciju istorije i pravde i da ovo bude ružna prošlost, da gradimo najbolje ljudske i prijateljske odnose - zaključio je Božović.

BONUS VIDEO: USNIJA REDžEPOVA - Oživela Koštanu, pevala vatreno, plesala kao Šeherezada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri