DRITAN I ALEKSA DANAS OČI U OČI: Tačno u podne počinje sastanak - da li će građani Crne Gore konačno dobiti odgovor

Novosti online

14. 09. 2022. u 10:39

U 12 ČASOVA počinje sastanak u Skupštini Crne Gore na kojem će se, nakon dugo vremena, naći svi lideri partija pobednica od 30. avgusta.

ДРИТАН И АЛЕКСА ДАНАС ОЧИ У ОЧИ: Тачно у подне почиње састанак - да ли ће грађани Црне Горе коначно добити одговор

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/Skupština Crne Gore

Na do sada održanim sastancima nisu prisustvovali lideri URE i Demokrata, Dritan Abazović i Aleksa Bečić, najverovatnije zbog oštrog sukoba ova dva lidera. Na sastancima su prisustvovali drugi predstavnici tih partija.

Podsećamo, lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić domaćin je sastanaka na kojima bi trebalo da se pomiri nova/stara parlamentarna većina, a njegovi politički nastupi su takvi da želi da se postigne dogovor. Međutim, preksinoć su ti dogovori rezultirali krahom jer se nisu mogli dogovoriti oko imena mandatara, što je pokrenulo novi proces političkih optuživanja. S tim u vezi, Mandić je sazvao novi sastanak na kojem je imperativ bio da dođu svi lideri stranaka pobednica 30. avgusta i da sve karte stave na sto.

Građani Crne Gore su svakako umorni od konstantnih političkih tenzija i traže da se partije pobednice konačno dogovore na ravnopravnim osnovama, uvažavajući jedni druge.

To znači da ne sme da postoji bilo kakvih ucena niti kadriranja partijama unutar njih samih. To se, kako su građani i sami primetili, već radilo, uz neizostavne političke optužbe koje su se plasirale preko medija, gde se pokušao „ubrati“ još po neki politički poen. Ali građani Crne Gore sve vide i sve mogu analizirati, i znaju kakve političke poruke se šalju u koje vreme. I znaju da ti pokušaji ne doprinose potencijalnom dogovoru.

Demokrate su, naime, pored naglašavanja da su se odrekli mesta predsednika Skupštine i premijera, pokrenuli retoriku da ta dva mesta moraju popunjavati žene, naravno iznoseći njihov predlog koji bi im bio prihvatljiv. Tako da je to bio razlog zbog koga je odbijen predlog DF-a da Andrija Mandić bude premijer.

Na predlog lidera Prave Crne Gore Marka Milačića da premijer bude Miodrag Lekić, koji dolazi sa iste liste na kojoj je i Demokratska Crna Gora, odgovorili su iz URE koji su u oba slučaja kazali da je njima to neprihvatljivo i da premijer treba biti Dritan Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)