VEZE BILČIKA I DPS DA ISTRAŽE NADLEŽNI ORGANI: Poslanik DF oštro o istupima predstavnika Evropskog parlamenta

V. K.

10. 09. 2022. u 20:37

POSLANIK Demokratskog fronta Jovan Vučurović komentarisao je danas javno istupanje poslanika Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika.

ВЕЗЕ БИЛЧИКА И ДПС ДА ИСТРАЖЕ НАДЛЕЖНИ ОРГАНИ: Посланик ДФ оштро о иступима представника Европског парламента

Foto Twitter

- Po ko zna koji put Vladimir Bilčik iznosi informacije koje nisu tačne. Takođe, ponovo se lažno legitimiše da predstavlja Evropu, a neevropski i nedemokratski se meša u unutrašnje stvari jedne države. Upravo se DF najsnažnije zalaže za ono što EU sugeriše Crnoj Gori, a to je odlučna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, i DF je baš taj koji je prošao progon i torturu od bivšeg kriminalnog režima Mila Đukanovića. Videćemo koji su motivi Bilčika da ovako snažno podržava DPS koji je političko krilo mafije i te motive bi svakako trebalo da istraže i nadležni organi - izjavio je poslanik Demokratskog fronta.

Foto: DF

On dodaje da Vlada Crne Gore treba da se pravi u Crnoj Gori, bez pritisaka sa bilo koje adrese, a posebno od onih "koji se do sada nisu pokazali kao dobronamerni."

- Svakodnevno istupanje Vladimira Bilčika nikako ne doprinosi dogovoru i njegovo ponašanje navodi da on nije neko ko nezavisno posmatra situaciju u našoj državi, već se radi o nekome ko je snažno povezan sa DPS. Dakle, sa jedne strane nas EU poziva na obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom, a sa druge Bilčik podržava one koji su stvorili najopasnije kriminalne organizacije u Evropi.  Ponašanje Bilčika pre svega govori da on ne poštuje Crnu Goru i njene građane, samim tim što ne poštuje volju građana sa izbora. Kao što se, između ostalog, navodi u Sporazumu pobednika izbora 30. avgusta, koji su potpisali 41 poslanik - neće se dozvoliti da bilo ko sa strane utiče na formiranje buduće vlade. EU je naš partner, i evropske integracije su naš cilj, ali neki su sebi previše dozvolili i vreme je da stanu - poručio je Vucurović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije