PAO DOGOVOR OKO CRNOGORSKE VLADE! Pobednička koalicija iz avgusta 2020. ponovo zajedno

V.K.

02. 09. 2022. u 13:34

PREDSEDNIK NSD i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da je danas postignut dogovor parlamentarne većine.

ПАО ДОГОВОР ОКО ЦРНОГОРСКЕ ВЛАДЕ! Победничка коалиција из августа 2020. поново заједно

Novosti

-Evo ga politički sporazum. Predstavnici stranaka koje su učestvovale u razgovorima stavili su svoje potpise. Desilo se ono što su mnogi sumnjali da može da se desi. Narednih dana krećemo u nove razgovore. Ovo je dobra prilika da obavestimo i predsednika države i međunarodnu javnost da postoji parlamentarna većina koja će imati novu Vladu Crne Gore - kazao je Mandić.

Komentarišući izjavu predsedavajućeg Evropskog parlamenta za saradnju sa Crnom Gorom Vladimira Bilčika za Pobjedu, da Vlada sa Demokratskim frontom ne bi imala podršku Evropske unije, Mandić je kazao:

- Princip koji prihvatamo je da ne tražimo ništa drugo osim onoga što nam je narod dao i ne želimo da u dogovore budu uključene strukture koje nisu dobile podršku građana.

Prema njegovim rečima, uspeli su lako da se dogovore.

Vraćanje na početak

Sastanak je prošao u dobroj atmosferi i svi konstituenti pobedničkih partija bili su jedinstveni da zajedno krenu u borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, sređivanje biračkih spiskova.

Međutim, sporazum će, kako su rekli iz SNP i URE, biti ništavan ukoliko se izglasa smena predsednice Skupštine Danijele Đurović. Lider SNP Vladimir Joković pozvao je parlamentarce da odlože sednicu i za 15 dana izaberu novu Vladu i eventualno novo rukovodstvo Skupštine Crne Gore.

- Ovo je vraćanje na početak. S naše strane zadovoljstvo. Imamo 41 mandat, spremni smo da već sutra krenemo u veliki posao izbor tehničke vlade, kazao je Goran Danilović, lider Ujedinjene Crne Gore.

DF dostavio predlog sporazuma: Ciljevi ostaju borba protiv korupcije i kriminala, Vlada posvećena evropskim integracijama

Principi saradnje partija stare parlamentarne većine bazirali bi se na poštovanju izborne volje građana iskazane na izborima 2020, a ciljevi bi ostali borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i onemogućavanje bilo kakvih povrataka Demokratske partije socijalista na vlast.

Nova vlada ostala bi posvećena evropskim integracijama.

To se navodi u predlogu sporazuma koji je dostavio Demokratski front, a o kome se razgovara na sastanku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis