PRAVNI ZASTUPNIK MITROPOLIJE KAVARIĆ: Nepoznata lica degradirali i zloupotrebili državnu zastavu

V.K.

09. 08. 2022. u 21:56

PRAVNI zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske advokat Dalibor Kavarić podneo je zahtev Upravi za inspekcijske poslove da obavi inspekcijski nadzor na Cetinju i pokrene postupak zbog, kako navodi nezakonitog isticanja, upotrebe i uklanjanja državne zastave.

ПРАВНИ ЗАСТУПНИК МИТРОПОЛИЈЕ КАВАРИЋ: Непозната лица деградирали и злоупотребили државну заставу

Foto IN4S

- Dana 7. i 8. avusta za sada nepoznata lica izvršila su nezakonito postavljanje zastave Crne Gore na mesto i način protivno Zakonu o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore i protivno pravilniku o bližem načinu isticanja, upotrebe, kao i sastavu materijala Zastave Crne Gore, na način što su na kovanu ogradu Cetinjskog manastira, na kovanu ogradu Vlaške kao i na zvoniku Bajičke crkve, kao kulturnih dobara i verskih objekata, improvizovanim vezivnim sredstvom pričvrstili više zastava Crne Gore i na taj način istu upotrebili u prilici, na mestu i na način protivan napred navedenim imperativnim propisima i na taj način umanjili, degradirali i zloupotrebili državnu zastavu kao najvažniji državni simbol i reprezent Crne Gore - kazao je Kavarić.

Foto: V.K.

On se pozvao na Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, predloživši Upravi za inspekcijske poslove da izvrši inspekcijski nadzor na Cetinjskom manastiru, Vlaškoj crkvi, Bajičkoj crkvi, te po potrebi i na drugim verskim objektima u prestonici.

- I uz pomoć Uprave policije identifikuje lica koja su počinila opisane protivpravne kaznene radnje i pokrene odgovarajući prekršajni postupak protiv lica koja su izvršila nezakonito postavljanje Zastave Crne Gore na mesno i način protivan članu 15, 16 i 17 Zakona o državnim simbolima i danu državnosti Crne Gore i članu 1, 2, 3 i 7 Pravilnik o bližem načinu isticanja, upotrebe kao i sastavu materijalu Zastave Crne Gore te da naloži osumnjičenima da o svom trošku uklone napred navedene i nezakonito postavljene državne zastave - ističe  se u zahtevu Kavarića.

 

BONUS VIDEO:

ON JE NAJHRABRIJI: Evald Krnić iz Crne Gore pobednik skokova u Petrovcu kraj Prijepolja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a